Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

στα @@@@@@@

Λιγότερες κρατήσεις από γερμανούς τουρίστες

alt
Λόγω του αρνητικού κλίματος κατά των Γερμανών στην Ελλάδα και των εικόνων που φθάνουν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί είναι οι τουρίστες από την Γερμανία που θα αποφασίσουν να μην έρθουν στην Ελλάδα.
Από τους μεγάλους και μικρούς tour operators στον γερμανόφωνο χώρο, Γερμανία και Αυστρία καταγράφεται μείωση των κρατήσεων που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το 30%, γεγονός που θα επηρεάσει και περιοχές της Θεσσαλίας, όπως τις Σποράδες και το Πήλιο, καθώς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έχει τακτική σύνδεση με Γερμανία.
Στο θέμα αυτό αναφέρονται και σήμερα δεκάδες γερμανικές εφημερίδες, αποδίδοντας το γεγονός ότι οι Γερμανοί αποφεύγουν την Ελλάδα, στα βίαια επεισόδια και στο αντιγερμανικό κλίμα που επικρατεί.
Το κλίμα αυτό διασαφηνίζεται, κατά την άποψη πολλών, στο κάψιμο της γερμανικής σημαίας από διαδηλωτές και στην παρουσίαση της καγκελαρίου Μέρκελ με ναζιστική στολή ακόμη και σε σοβαρές εφημερίδες. Όλα αυτά αποτυπώνονται και σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Trendscope για λογαριασμό του Travel Industry Club, η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Η εφημερίδα Die Welt φιλοξενεί ρεπορτάζ με θέμα την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό των Γερμανών. Στο ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι οι εικόνες Ελλήνων διαδηλωτών να καίνε μία γερμανική σημαία έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν σε κάθε περίπτωση «κακό timing», δεδομένου ότι στις αρχές Φεβρουαρίου γίνονται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρίας TUI υποστηρίζουν ότι πράγματι οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα εμφανίζουν φέτος μείωση της τάξης του 27%. Ανησυχητικά για την Ελλάδα είναι επίσης τα στοιχεία δημοσκόπησης, σημειώνει ο δημοσιογράφος, βάσει της οποίας μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 1,1% των Γερμανών πολιτών σκοπεύει να παραθερίσει φέτος στην Ελλάδα. «Η εικόνα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι τα ηλιόλουστα νησιά, οι ωραίες παραλίες και οι γραφικές ταβέρνες αλλά περισσότερο οι απεργίες, η διαφθορά και το κάψιμο γερμανικών σημαιών», σημειώνει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος που διεξήγε τη δημοσκόπηση».
Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και δηλώσεις του προϊσταμένου του ΕΟΤ στη Γερμανία Παναγιώτη Σκορδά, ο οποίος εγγυάται προσωπικώς στους Γερμανούς τουρίστες ότι δεν θα τους συμβεί τίποτε κακό στην Ελλάδα. Ο κ. Σκορδάς χαρακτηρίζει μεμονωμένες περιπτώσεις τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger