Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«Δικαίωση για το Χιονοδρομικό»


Απόστολος Παπατόλιας
Γενικός Γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)
Επικεφαλής «Θεσσαλών Δύναμη»

13/3/2012

ΔΗΛΩΣΗ

«Δικαίωση για το Χιονοδρομικό»

“Με ικανοποίηση η «Θεσσαλών Δύναμη» χαιρετίζει τη δρομολόγηση δυο σημαντικών έργων που θα αλλάξουν ριζικά τον χάρτη των οδικών μετακινήσεων στο Πήλιο.
Η Μαγνησία επιτέλους ξεπερνά γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανούσιες ιδεοληψίες που κρατούσαν καθηλωμένες δυο μεγάλες παρεμβάσεις, που αφορούν  στην οδική σύνδεση του Αιγαίου με τον Παγασητικό.
Η οδικός άξονας Χάνια- Κισσός υπήρξε εμβληματικό έργο της τελευταίας Νομαρχιακής Αρχής, αφού παρά τα τεράστια γεωτεχνικά προβλήματα, ολοκληρώσαμε την υλοποίησή του σε χρόνο ρεκόρ, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές και χρηματοδοτικές δυσκολίες στις οποίες είχαν σκοντάψει οι προκάτοχοί μας.
Με την ανακοίνωση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου, γίνεται ένα σημαντικό βήμα ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πηλίου να αποκτήσουν ένα ασφαλές και γρήγορο οδικό δίκτυο, χωρίς την παγκόσμια πρωτοτυπία ενός «θερινού» και μόνο οδικού άξονα, όπως ήταν  μέχρι σήμερα ο δρόμος Χάνια-Κισσός.
Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση των πρωτοβουλιών της παράταξής μας «Θεσσαλών Δύναμη». Από τον Ιανουάριο του 2012, στην συνάντησή μου με τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, κ. Επαμεινώνδα Τολέρη, είχα προτείνει και είχε εξετασθεί η λύση της σύντομης παράκαμψης των 950 μέτρων, που τελικά επελέγη. Η υιοθέτηση της πρότασής μας αποτελεί και την πλέον ουσιαστική δικαίωση όλων όσοι στηρίξαμε και πιστέψαμε, πολλές φορές με μεγάλο προσωπικό και πολιτικό κόστος, τη μεγάλη χρησιμότητα του έργου Χάνια-Κισσός. Τέλος, η εξέλιξη αυτή αποτελεί και μια ισχυρή απάντηση σε εκείνους που αμφισβήτησαν το έργο Χάνια-Κισσός και προέβαλαν κάθε λογής προσκόμματα, προκειμένου να ναυαγήσει και η παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου…
Η δέσμευση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη να ενταχθεί το έργο παράκαμψης της Ζαγοράς στο τομεακό πρόγραμμα των ειδικών αξόνων δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», αλλά  και την επιμονή της τελευταίας εκλεγμένης Νομαρχιακής Αρχής να στηρίξει το έργο, τη στιγμή που όλοι σχεδόν οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου έδειχναν να το έχουν εγκαταλείψει.
Η παράκαμψη της Ζαγοράς δίνει εναλλακτική λύση στις συνεχείς απαιτήσεις αποκατάστασης του παρόντος οδικού δικτύου που και μεγάλο κόστος έχουν και απέκλειαν μέχρι σήμερα την εναλλακτική διαδρομή που θα προσφέρει σε κάθε ενδεχόμενο η παράκαμψη αυτή. Πρόκειται για ένα έργο κόστους 34,5 εκ. €,  που σήμερα, μετά από προσπάθειες χρόνων, είναι πλέον ώριμο, καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές και οι τεχνικές μελέτες, ενώ έχουν πληρωθεί και οι απαλλοτριώσεις.
Με απόλυτη ικανοποίηση η «Θεσσαλών Δύναμη» χαιρετίζει την πρόοδο που σημειώνεται σε δύο ιδιαίτερα σημαντικά έργα για το Πήλιο, για τα οποία εργαστήκαμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, ώστε να ανοίξει σήμερα ο δρόμος της τελικής τους υλοποίησης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger