Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κ.Κ.Ε :Η απόσχιση του Κοσσόβου και η ένταξη στην Ε.Ε. εξυπηρετεί τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σε παρέμβαση του στην συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για το ψήφισμα σχετικά με την "διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Κοσσυφοπεδίου" τόνισε τα εξής:


"Το ψήφισμα προωθεί με χυδαίο τρόπο την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, τις επιδιώξεις των μονοπωλίων για ισχυροποίηση της θέσης τους στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, εν μέσω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις αγορές και σφαίρες επιρροής, τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους.
Στηρίζει την επιβολή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την καταλήστευση του φυσικού πλούτου του Κοσσόβου, τη διαιώνιση και όξυνση της ανεργίας και της φτώχειας.
Εγκαλεί προκλητικά τους κατοίκους του Βόρειου Κοσσόβου που αντιστέκονται στις κατοχικές δυνάμεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η ΕΕ επιδιώκει τη διαιώνιση της παρουσίας των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων της ΚΦΟΡ, των αστυνομικών και δικαστικών δυνάμεων της EULEX, της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης εκτός ΗΠΑ που είναι εγκατεστημένη στο Κόσσοβο. Προσπαθεί να επιβάλλει την αναγνώριση ενός προτεκτοράτου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιούργημα της ωμής ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, του βρώμικου εγκληματικού πολέμου ενάντια στο Γιουγκοσλαβικό λαό και του διαμελισμού της χώρας. Εκβιάζει απροκάλυπτα τον Σερβικό λαό να αποδεχτεί το διαμελισμό της χώρας για να αρχίσουν οι διαδικασίες ένταξης  στην ΕΕ. Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την όξυνση εθνοτικών αντιθέσεων και συγκρούσεων σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, την υποδαύλιση αποσχιστικών κινημάτων, την επαναχάραξη των συνόρων, αυξάνοντας τους κινδύνους για γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην αναγνώριση του προτεκτοράτου,  στην ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων και κάθε άλλης χώρας στην ΕΕ, απαιτεί την άμεση αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, από όλες τις χώρες της περιοχής. Η ένταξη στην ΕΕ θωρακίζει μόνο την κυριαρχία της αστικής τάξης των υπό ένταξη χωρών, για τους λαούς θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εκμετάλλευση. Μια άλλη Ευρώπη της ειρήνης, της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης των λαών μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στα ερείπια της ιμπεριαλιστικής ένωσης του κεφαλαίου, της ΕΕ. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger