Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Με θλίψη έγινε δεκτή από όλους μας η είδηση της απώλειας του συναγωνιστή Γιάννη Μπανιά, ενός ανθρώπου που με συνέπεια και συνέχεια τίμησε ιδέες και αξίες. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους δικούς του.

«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 73 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν ο βετεράνος ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς.
Ο Γιάννης Μπανιάς γεννήθηκε το 1939 στo νομό Άρτας (Μελισσουργούς). Σπούδασε στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην συνέχεια, κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Γκρατς της Αυστρίας, αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Οργανώθηκε σε νεαρή ηλικία στην προδικτατορική αριστερά. Το 1968, προσχώρησε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, του οποίο διετέλεσε Γενικός Γραμματέας από το 1982 έως το 1988. Αναπτύσσει αντιδικτατορική δράση με την νεολαία του Ρήγα Φεραίου, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται στο στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων στη Λέρο.
Μετά τη διαφωνία του με τον Λεωνίδα Κύρκο και τη διάσπαση της ανανεωτικής αριστεράς, ο Γιάννης Μπανιάς ίδρυσε το ΚΚΕ Εσωτερικού (Ανανεωτική Αριστερά), το οποίο μετονομάστηκε σε ΑΚΟΑ, η οποία συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυση του τελευταίου. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπανιάς εξελέγη βουλευτής το 2007, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com
http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger