Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πράσινο φως... για τη δημοπράτηση οδικού έργου στη Σκόπελο!



Βελτιώνεται η προσβασιμότητα των απορριμματοφόρων οχημάτων στο ΧΥΤΑ Σκοπέλου, με την ελαχιστοποίηση της διανυόμενης απόστασης και την παράκαμψη κατοικημένων περιοχών καθώς δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο έργο «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα- Τζιλαλή- Χ.Υ.Τ.Α.», προϋπολογισμού 2.060.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο σημαντικής αξίας για τη Σκόπελο καθώς διευκολύνει την πρόσβαση προς το ΧΥΤΑ με ένα νέο και ασφαλές δίκτυο. Η κατασκευή του δρόμου εξασφαλίζει σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των απορριμμάτων καθώς παρακάμπτονται οι οικισμοί μέσα από τους οποίους περνούσαν έως σήμερα τα απορριμματοφόρα, αυξάνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες».

Απ? την πλευρά του ο δήμαρχος της Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ένα μεγάλο έργο για τη Σκόπελο μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Εκτός του ότι πλέον αποφεύγεται η διέλευση των οχημάτων μέσα από το κέντρο της Σκοπέλου, έχουμε και παράπλευρες θετικές επιπτώσεις καθώς με τον δρόμο αυτό αξιοποιείται τουριστικά το πανέμορφο δάσος της Σκοπέλου».

Το έργο αφορά στην κατασκευή των κάτωθι εργασιών:
α. Kατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων. τεχνικά έργα (τοιχεία).
β. Εργασίες οδοστρωσίας: κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης 0,10m.
γ. Ασφαλτικές εργασίες: ασφαλτική προεπαλειψη και κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας 0,05m (a-265) με χρήση κοινής ασφάλτου, στηθαίο ασφαλείας, διαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης.

Με την ασφαλτόστρωση επιτυγχάνεται η χρησιμοποίηση του δρόμου από τα οχήματα και κυρίως τα φορτηγά και τα απορριμματοφόρα με αποτέλεσμα την ομαλότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία, την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη της Σκοπέλου και την μείωση στο ένα τρίτο της διαδρομής από τα τοπικά διαμερίσματα της Γλώσσας και Κλήματος ως τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Σκοπέλου, ο οποίος είναι ο Δικαιούχος και Φορέα υλοποίησης του έργου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 21/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger