Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Προέγκριση σύμβασης ΣΜΠΕ ΓΠΣ Σκοπέλου

Προέγκριση σύμβασης ΣΜΠΕ ΓΠΣ Σκοπέλου


Έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την Εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Σκοπέλου
Κώστας Αγοραστός: «Κύριο μέλημά μας η προστασία του περιβάλλοντος»
Δόθηκε σήμερα η έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στην ενταγμένη στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας μελέτη : «Εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Σκοπέλου Π.Ε. Μαγνησίας''».
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) εκπονείται στα πλαίσια της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Σκοπέλου. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την εκτίμηση των ενδεχομένων σημαντικών επιπτώσεων που θα έχει στο περιβάλλον το ΓΠΣ, με γνώμονα πάντα την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του».
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Σκοπέλου, το οποίο αφορά στη θεσμοθέτηση χρήσεων γης και ζωνών προστασίας για το σύνολο της περιοχής παρέμβασης, με σκοπό την οργάνωση του χώρου και των παραγωγικών δραστηριοτήτων, με την παράλληλη διασφάλιση και προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου.
Μετά την παραπάνω έγκριση, ξεκινάνε από το Δήμο οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την υλοποίηση της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger