Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μοιραίο το ναυάγιο της Ελευσίνας Τραγωδία για τον 47χρονο Δημήτρη Φωκιανό

 
 
Βαρύ πένθος έχει καλύψει την ναυτική οικογένεια μετά το τραγικό ναυάγιο του εφοδιαστικού πλοίου "ΑΛΦΑ 1" της εταιρείας "ΒΙΑΜΑΡ", σχεδόν μέσα στο λιμάνι της Ελευσίνας, που είχε σαν αποτέλεσμα να πνιγεί ο καπετάνιος του σκάφους.

Ο 47χρονος Δημήτρης Φωκιανός από την Ικαρία και πατέρας τριών παιδιών καπετάνιος, που δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το πλοίο, σύμφωνα με συναδέλφους του, ταξίδευε στο παρελθόν με ποντοπόρα, ήταν εμπειρότατος και πριν λίγα χρόνια γύρισε και δούλευε σε εφοδιαστικά, για να βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Ο άτυχος ναυτικός ανασύρθηκε από βατραχανθρώπους της ΜΥΑ, την ώρα που στο λιμάνι της Ελευσίνας βρισκόταν ήδη η σύζυγός του η οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ξέσπασε φωνάζοντας στους άνδρες του Λιμενικού «στον Ατλαντικό έγινε και πνίγηκε»;

Tο εφοδιαστικό Α1 προσέκρουσε σε παλαιότερο ναυάγιο, το οποίο είναι χαρτογραφημένο και με σήμανση, και το πλοίο άρχισε να βάζει νερά, πήρε απότομη κλίση και ενώ το εγκατέλειπε το πλήρωμα, ο άτυχος καπετάνιος κατέβηκε να πάρει κάποια χαρτιά από την καμπίνα του. Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες μας ότι έχει καταγραφεί κατά την προανακριτική φάση. Ο 47χρονος πλοίαρχος Δημήτρης Φωκιανός βρέθηκε στην καμπίνα του, κάτω από τη γέφυρα.

Σοκαρισμένοι είναι οι υπόλοιποι 10 ναυτικοί  μέλη του πληρώματος, που πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα και σώθηκαν.

Ένας από τους διασωθέντες διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα.

Σύμφνα με πληροφορίες στο ίδιο σημείο και παρά την ύπαρξη της σημαδούρας που προειδοποιεί για την ύπαρξη ναυαγίου, πριν το Α1 είχαν προσκρούσει τρία ακόμη πλοία, γεγονός που όπως επισημαίνεται θα έπρεπε να έχει προβληματίσει εδώ και καιρό τις Λιμενικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger