Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πιθανότερες ημερομηνίες εκλογών η 29η Απριλίου και η 6η Μαΐου, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Εγκαταλείπεται η 13η Μαΐου

O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα της ημερομηνίας και άλλα ζητήματα σχετικά με τις εκλογές

O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα της ημερομηνίας και άλλα ζητήματα σχετικά με τις εκλογές   (Φωτογραφία:  Reuters )



Ως πιθανότερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών παρουσίασε την 29η Απριλίου και την 6η Μαΐου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Δεν απέκλεισε την 13η Μαΐου, ωστόσο όπως διεφάνη η συγκεκριμένη ημερομηνία φαίνεται να εγκαταλείπεται.

Αλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί οι κάλπες να στηθούν το συντομότερο δυνατόν. Το ζήτημα της ημερομηνίας, καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με τις εκλογές συζητά τις τελευταίες ημέρες με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Λ.Παπαδήμος.

Αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.

Έχουν προηγηθεί οι συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, το πρωί της Δευτέρας, ο Παντελής Καψής ρωτήθηκε για τους σχεδιασμούς του Λουκά Παπαδήμου την επομένη των εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Ασφαλώς, δεν μπορώ εγώ να απαντήσω για λογαριασμό του. Είναι δικά του, προσωπικά ζητήματα. Το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών, είναι προφανές ότι θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Καψής για το ρόλο του Λουκά Παπαδήμου μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε για το αποτέλεσμα των εκλογών ότι «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τότε θα πρέπει να υπάρξει μια πολύ πιο ουσιαστική πολιτική συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση».

Τόνισε, δε: «Μείζον για εμάς, για την κυβέρνηση, είναι να εκφραστεί η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία που υπάρχει στον ελληνικό λαό, να εκφραστεί και στη Βουλή».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger