Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Καταγγελίες για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και όχι μόνον, με αφορμή το εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έκανε η γενική γραμματέας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Καταγγελίες για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και όχι μόνον, με αφορμή το εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έκανε η γενική γραμματέας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, από την Καβάλα, όπου βρέθηκε σήμερα περιοδεύοντας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη σε σημερινό δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», κατήγγειλε ότι με την ανοχή του πολιτικού συστήματος έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες, έχουν... διαρρεύσει επιβεβαιωμένες πληροφορίες και διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό, σύμφωνα με τα οποία καλούνται σε ανοιχτή δράση οργανώσεις εφέδρων και μάλιστα των ειδικών δυνάμεων, ώστε να προκαλέσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης και να τη «ματαιώσουν», για να δικαιολογηθεί η βία και η αγανάκτηση του λαού.

Η γγ του Κόμματος είπε ότι οι ομάδες των εφέδρων θα συνεργαστούν και με ειδικές εταιρείες στρατολόγησης μισθοφόρων, που διδάσκουν την τέχνη του σύγχρονου πολέμου και σημείωσε πως «δεν μπορεί να είναι αμέτοχος ο κρατικός μηχανισμός σε αυτά τα σενάρια που έχουν βάση και αν δεν είναι έτσι, θα πρέπει να τα αποτρέψει με κάθε μέσο και τρόπο».

Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις εφημερίδων και για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με άλλα αριστερά κόμματα σε μια κυβέρνηση, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο. Υποστήριξε ότι, παρά τις ερμηνείες που θέλουν ορισμένοι να δώσουν στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αυτές ποτέ δεν έδειξαν ως υπάρχει θέμα για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή των αριστερών κομμάτων.

 Είπε, μάλιστα, πως «ο ίδιος ο λαός δεν θα ήθελε μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχαν κόμματα με θεμελιακές πολιτικές διαφορές» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ». Συμπλήρωσε, δε, ότι μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας θα την έριχνε ο ίδιος ο λαός που θα έβλεπε πολύ γρήγορα να διαψεύδονται οι ελπίδες του, τις οποίες δεν θα μπορούσε να τις υλοποιήσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Πάντως, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε πως οι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να αναδείξουν κυβέρνηση σωτηρίας του λαού και κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να έχουν αυταπάτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κρίση που βιώνουν.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΚΚΕ θα πορευτεί προς τις εκλογές, κάνοντας διάλογο με τον λαό και συμπλήρωσε: «Θα είμαστε κοντά στους εργάτες και θα δώσουμε το "παρών" σε όλες τις λαϊκές γειτονιές. Θα πάμε στις εκλογές με αγώνες σε όλα τα μέτωπα. Η καλύτερη εκλογική δουλειά για το κόμμα και όλους εμάς είναι να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη και τη δράση μας σε όσους την έχουν ανάγκη. Η εκλογική μάχη θα πρέπει να δείξει ότι ο λαός δεν φοβάται και δεν αυταπατάται».

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «με τη νέα δανειακή σύμβαση, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, υποθηκεύεται για περισσότερα από 30 χρόνια ο ορυκτός πλούτος και η περιουσία της χώρας» και τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής που, όπως σημείωσε, θα λύσει το πρόβλημα διατροφής της χώρας μειώνοντας σημαντικά τις εισαγωγές.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα σχολιάζοντας τις επικείμενες εκλογές υποστήριξε ότι κανένα από τα κόμματα δεν πρόκειται να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συμπληρώνοντας ότι ίσως να είναι η πρώτη προεκλογική εκστρατεία χωρίς δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Ισχυρίσθηκε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας «θα επιχειρήσουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες τρομοκρατώντας τους και νοθεύοντας τη λαϊκή συνείδηση ότι αν ψηφίσουν το ΚΚΕ θα καταστραφεί η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger