Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στη φυλακή για 2.400 ευρώ

xreiΗ λαϊκή ρήση «όπου φτωχός και η μοίρα του» φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του 54χρονου από το Βροντάδο ο οποίος φρουρείται νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο της Χίου λόγω προβλημάτων υγείας για χρέος 2.400 ευρώ.

Το ποσό επιβλήθηκε στον 54χρονο πριν από τρία χρόνια όταν δικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Χίου για ανασφάλιστο όχημα. Το γεγονός ότι του επιδικάστηκε αυτή η χρηματική ποινή διαπιστώθηκε την επομένη της Καθαράς Δευτέρας όταν ο 54χρονος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Χίου για την έκδοση νέας ταυτότητας. Επειδή δεν είχε την δυνατότητα να καταβάλει το ποσό εκτελέστηκε η ποινή και από τότε νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Χίου. Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής η οποία αναμένεται να εκδικαστεί την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χίου. Ο δικηγόρος του Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι «η σχετική αίτηση διακοπής θα κατατεθεί σήμερα και θα αναμένουμε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Είναι μια ανθρώπινη ιστορία που η τοπική κοινωνία του Βροντάδου την προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον».
Παράλληλα με την δικαστική εξέλιξη γίνεται μια προσπάθεια τόσο από ευαισθητοποιημένους πολίτες του Βροντάδου όσο και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα μέλη του Βοήθεια στο Σπίτι που τον φρόντιζαν να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.400 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί η χρηματική ποινή και να τεθεί ελεύθερος ο 54χρονος. Σήμερα τον επισκέφθηκε στο κρατητήριο του Νοσοκομείου ο Τοπικός Σύμβουλος Βροντάδου Αγαπητός Βασιλάκης ο οποίος γνωρίζοντας τον προσωπικά δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό και φιλήσυχο άνθρωπο ο οποίος λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του. Έχουμε υποχρέωση κατέληξε φορείς και πολίτες του Βροντάδου να σταθούμε δίπλα του συγκεντρώνοντας το ποσό που απαιτείται προκειμένου να αποφυλακιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger