Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

We are all Greeks: Κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα

We are all Greeks: Κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα : H αρχή έγινε από το Παρίσι. Γάλλοι μαζί με Έλληνες χόρεψαν συρτάκι μπροστά από τον πύργο του Αϊφελ και έκαναν πορεία από την ελληνική πρεσβεία

H αρχή έγινε από το Παρίσι. Γάλλοι μαζί με Έλληνες χόρεψαν συρτάκι μπροστά από τον πύργο του Αϊφελ και έκαναν πορεία από την ελληνική πρεσβεία μέχρι έξω από το γαλλικό κοινοβούλιο.

Μαζί τους και ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Εκδηλώσεις συμπαράστασης έγιναν και στη Μασσαλία. Αλλά και στο Βερολίνο, εκατοντάδες Γερμανοί που ακούν πλέον με σκεπτικισμό, τα όσα αναφέρει κατά της Ελλάδας η πολιτική ηγεσία της χώρας έκαναν συγκέντωση και πορεία στο ελληνικό προξενείο.

Στο Λονδίνο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας, ενώ ανάλογη εκδήλωση έγινε και στο Εδιμβούργο της Σκωτιάς. Διαδηλώσεις έγιναν όμως και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Νέα Υόρκη. Τόπος συγκέντρωσης, το πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Όπως επισημάνθηκε σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Μιλάνο, την Κολωνία και τη Βαρκελώνη. Ακόμη και στη μακρινή Αυστραλία, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και φώναξαν υπέρ της Ελλάδας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Greetings! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project
in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial
information to work on. You have done a wonderful job!
Here is my blog ... love and weight loss

Ανώνυμος είπε...

A language student like me gets A great deal of value from blogs like yours.
Thanks!
http://archive.org/details/CashAdvanceLoansInstantApprovalForEveryone
or bac home loans

Powered By Blogger