Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: Σταματήστε την δόση των 130 δισ. προς την Ελλάδα!

Spiegel: Σταματήστε την δόση των 130 δισ. προς την Ελλάδα!

Με αυτόν τον τίτλο, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» σε άρθρο του, προτρέπει την Ευρωζώνη να σταματήσει την δόση των 130 δισ. προς την Ελλάδα με το αιτιολογικό πως η χώρα μας έχει «σπάσει», και πως τα χρήματα δεν βοηθούν τους Έλληνες πλέον αλλά τους πιστωτές τους.
Όπως λέει χαρακτηριστικά στο άρθρο της η «Spiegel», δεν φταίει το μέγεθος της βοήθειας αλλά η κατασκευή της, η οποία δεν είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των Ελλήνων, αλλά στους «νόμους» των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών. Η χώρα μας δεν χρειάζεται 50 ή 70, αλλά 100% διαγραφή χρέους, υποστηρίζουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.
Σίγουρα η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η Γερμανία δεν μπορεί να αρνηθεί σε αυτήν την έκκληση, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ενώ στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο πού πάνε μέχρι στιγμής τα χρήματα των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα, σχολιάζοντας πως δεν είναι τυχαίο πως το 1/4 του πακέτου πάει όχι στην Αθήνα, αλλά στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.
Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζεται πως «διατηρείται η αίσθηση πως η Ελλάδα δεν έχει σπάσει -ακόμη-», και έτσι έξυπνα τροφοδοτείται από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο πως εάν η Ελλάδα χάσει αυτήν την μάχη θα υπάρξει μία καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως σχολιάζεται η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κατάσταση πτώχευσης με αποτέλεσμα, 130 δισ. να μην λύνουν το πρόβλημα, αλλά να αγοράζουν στην ουσία χρόνο. Τέλος καταλήγει με την «πρόταση» να δοθούν τα 130 δισ. στην Ελλάδα, αλλά με άλλο τρόπο, δηλαδή για την ανόρθωση της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger