Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ένα τρισ. ο τζίρος του online τουρισμού

image.ashx 2 Ένα τρισ. ο τζίρος του online τουρισμούΤα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τον κλάδο του τουρισμού από τη χρήση του Διαδικτύου ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους εμπειρογνώμονες του τουρισμού, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Google στην Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, τα έσοδα από τον online τουρισμό ανέρχονται σε 1 τρισ. δολάρια, τη στιγμή που οκτώ στους δέκα ταξιδιώτες<…>
πληροφορούνται μέσω Διαδικτύου, ξεκινώντας από μηχανές αναζήτησης για να βρουν τις πληροφορίες που θέλουν.
Στην παρέμβαση του ο αρμόδιος υπουργός, Παύλος Γερουλάνος, αφού στάθηκε στα πεπραγμένα της περυσινής χρονιάς, σημείωσε ότι η ανάπτυξη μιας υγιούς και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι το Διαδίκτυο ανοίγει νέους δρόμους.
Από την πλευρά του, ο διεθνούς βεληνεκούς brand strategist Πήτερ Οικονομίδης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα από τα πιο εμπορικότερα ονόματα της τουριστικής βιομηχανίας, αρκεί όμως να γίνει πολύ δουλειά από όλους.
Την ίδια στιγμή σημείωσε πόσο αρνητικό είναι για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αυτή την περίοδο, το γεγονός ότι η χώρα μας ακούγεται διεθνώς με αρνητική χροιά.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι στη μηχανή αναζήτησης του Google η οικονομική κρίση συγκεντρώνει τα περισσότερα αποτελέσματα των χρηστών, όταν οι πολίτες του κόσμου ψάχνουν κάτι για Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση του προέδρου της Google Έρικ Σμιτ, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα έκανε λόγο για σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης της ελληνικής τουριστικής αγοράς και γνωστοποίησε το έντονο ενδιαφέρον της Google για την εν Ελλάδι αγορά.
Επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Διαδικτύου στο χώρο της ξενοδοχείας, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar, επεσήμανε ότι οι πωλήσεις του ομίλου μέσω Ίντερνετ έχουν αυξηθεί κατά 25% εφέτος, εκτιμώντας ότι πολύ σύντομα το 50% των κρατήσεων της εταιρείας θα γίνεται μέσω του Διαδικτύου.
Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google σχετικά με τον online τουρισμό ξεχωρίζουν τα εξής:
-Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν έναν πολύτιμο πλοηγό για τη διαδικτυακή ταξιδιωτική έρευνα: 8 από τους 10 ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν διαδικτυακή πληροφόρηση ξεκινούν από μηχανές αναζήτησης για να βρουν σχετική πληροφόρηση.
-Η εντατική χρήση των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης είναι εμφανής: 75% των ταξιδιωτών οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει μηχανές αναζήτησης, έκαναν 6 ή περισσότερες αναζητήσεις.
-Υψηλή ανάκληση για διαδικτυακές διαφημίσεις που αφορούν σε όλο το φάσμα ενός ταξιδιού: 3 από τους 4 ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στο διαδίκτυο, θυμούνται να έχουν δει διαδικτυακές διαφημίσεις, διαφημίσεις display και διαφημίσεις σε μηχανές αναζήτησης.
-Η διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης, οι διαφημίσεις display και τα ενημερωτικά e-mails είναι οι πλέον αποτελεσματικές όσον αφορά το κατά πόσο επηρεάζουν τις αποφάσεις που αφορούν σε κρατήσεις.
-Το διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό κανάλι κρατήσεων υπηρεσιών τουρισμού μεταξύ των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου και ιδιαίτερα σημαντικό για αεροπορικές κρατήσεις και για κρατήσεις διαμονής.
-Η τιμή και ο προορισμός είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία αποφάσεων για ένα ταξίδι. Οι καλές τιμές θεωρούνται κινητήριος δύναμη για τις online αγορές.
Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger