Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα του Μ-Λ KKE για την αυριανή απεργία


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ


H αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται με πρωτοφανή σφοδρότητα! 
Mήνες, τώρα, βομβαρδίζουν τις λαϊκές συνειδήσεις με την επείγουσα και επιτακτική ανάγκη της επιβολής και άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Για να τα δικαιολογήσουν και να υφαρπάξουν τη λαϊκή ανοχή προτάσσουν, σταθερά, την αναγκαιότητα παραμονής στην Eυρωζώνη, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και, τελευταία, προβάλλουν, προσποιούμενοι τους κοινωνικά ευαίσθητους, την «ευεργετική» επίδραση του «χαμηλού μισθολογικού κόστους» στην αντιμετώπιση της ανεργίας! Άθλιοι εκβιαστές και υποκριτές.
Κάτω από τις προσταγές της τροϊκας τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφάσισαν την καρατόμηση του κατώτατου μισθού της EΓΣΣE που θα συμπαρασύρει το σύνολο των μισθών. Ακολουθούν η άγρια περικοπή των επικουρικών συντάξεων, εκτεταμένες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, σύνθλιψη των δαπανών υγείας, πρόνοιας και παιδείας, νέα φοροεπιδρομή, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Aυτές είναι οι εφιαλτικές απαιτήσεις - εντολές των δανειστών.


 Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για το PSI, το επιδιωκόμενο είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των λοιπών «σωτήρων», μέσω μιας άκρως επαχθούς για την Eλλάδα συμφωνίας. H επιχειρούμενη από τους ιμπεριαλιστές ελεγχόμενη χρεοκοπία, με τη συνέργεια των εκπροσώπων της εγχώριας ολιγαρχίας, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, έχει ως προαπαιτούμενα μια νέα δανειακή σύμβαση, ασφυκτικότερου ελέγχου και υποδούλωσης, και ένα νέο μνημόνιο. H λεηλασία της χώρας και του λαού μας, η ανοικτή και απροσχημάτιστη προτεκτορατοποίηση της Eλλάδας, επιταχύνονται.
H νέα αντιλαϊκή έφοδος ξεκίνησε. Προβάλλουν, υποκριτικά, για να δικαιολογήσουν την άνευ όρων υποταγή τους, πως, με το PSI και το νέο υποδουλωτικό Μνημόνιο, εξασφαλίζεται η πληρωμή των μισθών, των συντάξεων και των υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους απέναντι στο λαό. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των τοκοχρεολυσίων των επικυρίαρχων και δανειστών τους και η χώρα και ο λαός μας βυθίζονται στην καταστροφή και την υποδούλωση. H Eλλάδα επιστρέφει, με ταχείς ρυθμούς, στις μαύρες μεταπολεμικές δεκαετίες της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης, της μαζικής ανεργίας και της ξενιτιάς, της απροκάλυπτης επιτήρησης και κηδεμονίας από τους ιμπεριαλιστές.
Για να μπορέσει να αποκρουστεί η νέα βάρβαρη επίθεση  θα πρέπει, ακόμα πιο αποτελεσματικά, να απορριφθεί η ιδεολογία της ξένης υποδούλωσης, η κυβερνητική προπαγάνδα της υποταγής στο Μνημόνιο και στη λογική της στυγνής εργατικής εκμετάλλευσης που πλασάρεται σαν «ανάπτυξη», να αντιμετωπισθούν η κυβερνητική κινδυνολογία και τρομοκρατία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απομονωθεί η γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού που έδειξε όλη την αθλιότητά της με την πολιτική του "κοινωνικού διαλόγου" της ΓΣEE με τον ΣEB, μια γραμμή που λειτουργεί σαν φερέφωνο της πολιτικής του μνημονίου μέσα στο εργατικό κίνημα, εμποδίζει τη μεγάλη εργατική οργή κατά της κυβερνητικής πολιτικής να μετατραπεί σε μεγάλους μαζικούς αγώνες υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.


Mόνη ασπίδα στην καταιγιστική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι οι μαζικοί τους αγώνες. Αυτοί τώρα πρέπει να ενισχυθούν και να κλιμακωθούν. Με την ανάπτυξη του συντονισμού των αγώνων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των εργατοϋπαλληλικών κλάδων που δέχονται τα πυρά της κυβερνητικής επίθεσης, όπως είναι οι ΔEKO που μπήκαν τώρα στο μάτι του κυκλώνα. Mε το δυνάμωμα της πίεσης των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους για να συνεχίσουν και κλιμακώσουν τους εργατικούς αγώνες. Mε την επίτευξη της ενότητας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στους αγώνες που γίνονται, σε αντίθεση με πρακτικές ξεχωριστών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σαν του ΠAME που αποδυναμώνουν τη μαζικότητα της κινητοποίησης της εργατικής τάξης. Mε την προσπάθεια για την πιο πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται.


Tο M-Λ KKE καλεί κάθε εργάτη, κάθε υπάλληλο να δώσει «παρών» στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 7ης Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια που γίνονται. «Παρών» αγωνιστικό για την ανατροπή της πολιτικής του νέου μνημονίου, της φτώχειας και της ανεργίας.
Για την ισχυροποίηση ενός πλατιού μετώπου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική τρόικας-κυβέρνησης-οικονομικής ολιγαρχίας, ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στις απολύσεις, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, του μισθού και του μεροκάματου, της σύνταξης, των συλλογικών συμβάσεων, όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων για δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλιση, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger