Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Εισαγγελέας στο ΥΠΕΞ για το «μαύρο» χρήμα επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια έρευνας διέταξε ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Αυτή τη φορά η εντολή αφορά  την υπέρβαση των προϋπολογιζόμενων απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο από το 2009 και μετά, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και μετέπειτα Δημήτρη Δρούτσα.
Η εισαγγελική εντολή ουσιαστικά αποτελεί επέκταση της, ήδη, διενεργούμενης έρευνας, που αφορά το χρονικό διάστημα 2004 έως 2007 και έχει ως αφετηρία την κατάθεση στοιχείων που προσκόμισε, όταν κλήθηκε να καταθέσει, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη για τις ερευνώμενες υπερβάσεις στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια», φέρεται να προσκόμισε στοιχεία για σημαντικές αυξήσεις –της τάξης του 270%- σε ανάλογα ποσά του υπουργείου Εξωτερικών, που αφορούν στην περίοδο μετά την διακυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή και μετά το 2009.
Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Α. Τσίπρας είχε υποστηρίξει ότι οι υπερβάσεις των επίμαχων κονδυλίων φθάνουν το 270% , τόσο το 2009 όσο και το 2010.
Η  αρχική εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονταν σε αποκλίσεις από 200 έως 1.000% στα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για τα «μυστικά κονδύλια» σε υπουργεία και σε αυτά που τελικώς χορηγήθηκαν, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.
Η προκαταρκτική εξέταση έχει ως στόχο να διαπιστώσει τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων, να εντοπίσει τους λόγους που σημειώθηκαν υπερβάσεις στα ποσά και τελικά να εξακριβώσει αν πράγματι τα χρήματα διατέθηκαν για τους λόγους για τους οποίους προϋπολογίστηκαν ή αποτέλεσαν αντικείμενο παράνομου πλουτισμού
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger