Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Χρυσώνουν τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας» Οι ξεφτίλες


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου στελέχη της τράπεζας που υποβάλουν παραίτη­ση, επειδή θεμελίωσαν δικαίωμα σύντα­ξης, (για να προλάβουν αλλαγές στο ασφαλιστικό) εισπράτ­τοντας αποζημιώσεις ως και 700.000 ευρώ και εφάπαξ 200.000 ευρώ περίπου ο καθένας, έρχονται σε συμφωνία με την τράπεζα παραμένουν σε αυτήν και το­ποθετούνται εκ νέου σε θέσεις γενικών διευθυντών και βοηθών γενικών διευθυντών. Με τη νέα, πλέον, συνεργασία τους εξασφαλί­ζουν υψηλότατες αμοιβές έως και 20.000 ευρώ.
Αναφέρεται επίσης περίπτωση στελέχους που ενώ τον Ιούλιο του 2010 αναβαθμίστηκε σε βοηθό γενικού διευθυντή, από απλό διευθυντή οργάνωσης, αμέσως μετά συνταξιοδοτήθηκε, διατη­ρώντας όμως τη θέση του.
Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτηση τους τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης, Γρ. Ψαριανός) προς τον υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο και καταλήγουν:
1. Αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα, του τύπου για τα συγκεκριμένα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας;
2. Ποια άλλα συνταξιοδοτηθέντα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζουν να απασχολούνται σ’ αυτήν μετά τη συνταξιοδότησή τους, με νέες συμβάσεις που υπέγραψαν;
3. Τι σκοπεύει να πράξει, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, για την εξάλειψη της ανωτέρω πρακτικής η οποία αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους του τραπεζικού και όχι μόνο χώρου;
http://www.koutipandoras.gr/?p=16126 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger