Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ενώ στις Σποράδες μας Πιάνουν τον κώλο με τις τιμές των εισιτηρίων Διαβάστε τι γίνεται Στην Κρήτη

Αλλαγές στον ναυτιλιακό χάρτη της Κρήτης

xan_ploia
Εξελίξεις στον ναυτιλιακό χάρτη της Κρήτης αναμένονται το επόμενο διάστημα καθώς η NEL Lines εξετάζει τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ρέθυμνο - Πειραιάς, ενώ σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αναφορικά με την πρόταση των Μινωικών γραμμών για δρομολόγηση δύο πλοίων στη γραμμή Σούδα - Πειραιάς.
Η είδηση για τη NEL Lines έρχεται μέσω του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, το οποίο ενημερώθηκε για την πρόθεση της εταιρείας, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει, από τις 26 Ιουνίου ως και τις 9 Σεπτεμβρίου, δρομολόγιο στη γραμμή Ρέθυμνο - Σαντορίνη - Πειραιάς, κάθε Σάββατο.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μάλιστα, ζήτησε από το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου στοιχεία, με αφορμή το αίτημα της ναυτιλιακής εταιρείας για την τροποποίηση ορισμένων δρομολογίων της.
Αν και τίποτα δεν έχει αποφασισθεί επίσημα, η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο να εντάξει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο το οχηματαγωγό πλοίο 'European Express', το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει 1.000 επιβάτες για δρομολόγια καλοκαιριού και 350 οχήματα, κάτι όμως που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
ΣΗΜΕΡΑ 'ΚΛΗΡΩΝΕΙ' ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ Εν τω μεταξύ, η πρόταση των Μινωικών για τη δρομολόγηση δύο πλοίων της, του 'Olympia Palace' και του 'Europa Palace' στη γραμμή Πειραιάς - Xανιά από 1/4/2012, την οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια μόνο η ANEK, αλλά και οι έκτακτες δρομολογήσεις καταμαράν και συμβατικών πλοίων εν όψει του καλοκαιριού, θα κυριαρχήσουν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Μυτιλήνη.
H Minoan Lines εκτιμά ότι με τη δρομολόγηση των νεότερων και ταχύτερων πλοίων στη γραμμή των Χανίων, αλλάζει τα δεδομένα της ακτοπλοΐας στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, 'στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς προς το συμφέρον του καταναλωτικού κοινού στη συγκεκριμένη γραμμή, παραδοσιακά μονοπωλιακή, επιτρέποντας στη διαδικασία του ανταγωνισμού να αναπτύξει τις θετικές της επιδράσεις'.
Οπως επισημαίνει η εταιρεία, η δρομολόγηση των πλοίων της θα ανοίξει νέες θέες εργασίας «με δεδομένο ότι τα υπό ελληνική σημαία πλοία μας 'Europa Palace' και 'Olympia Palace' θα επανδρωθούν με τριακόσιους περίπου Ελληνες ναυτικούς, ενώ, περαιτέρω, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στο λιμάνι προορισμού τους (Χανιά), χάριν της λειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής, προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας η οποία και θα ενισχυθεί».
Χανιώτικα Νέα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου μην μιλάς για όλη την Κρήτη έτσι απλά...διότι συγκέκριμένα εδώ στο Ρεθυμνο έχουμε να δουμε καράβι εδώ και χρόνια...Αυτό σκέψου πόσο κακό έχει κάνει στην πόλη μας με το να αναγκάζεσαι να ταξιδέψεις από Χανιά ή Ηράκλειο και να χει πέσει τόσο πολύ ο Τουρισμός μας εδώ...Για τις άλλες 2 πόλεις...Πες ελεύθερα ότι θες...μαζί σου...!!! - πετρ Ρεθυμνο

Unknown είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΑΡΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ

Powered By Blogger