Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Καζάνι που βράζει οι ελληνικές φυλακές


Έχουν ξεπεράσει τα όριά τους οι κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών, λόγω της κατάστασης που επικρατεί μεσούσης της κρίσης, και της κυβερνητικής κωλυσιεργίας για το νομοσχέδιο περί αποσυμφόρησης των φυλακών, αναφέρει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Κάνοντας λόγο για «παιχνίδια σκληρού πόκερ με μάρκες ανθρώπινες ψυχές» στην  ανακοίνωση εκφράζεται η προειδοποίηση ότι οι κρατούμενοι θα πάρουν μόνοι τους την ελευθερία και τα δικαιώματα τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σε παιχνίδι σκληρού πόκερ με μάρκες ανθρώπινες ψυχές μετέτρεψε η τρικομματική κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την προσωρινή αποσυμφόρηση των φυλακών, που κατέληξε ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Και είμαστε πλέον σίγουροι ότι στο ίδιο παιχνίδι της μικροπολιτικής θα παιχτεί τις επόμενες μέρες και ο κώδικας για τα ναρκωτικά.

Ποιος να φανταζόταν ότι ένα νομοσχέδιο, που αφορά την αποφυλάκιση το πολύ 800 κρατουμένων, θα κλυδώνιζε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η οποία σε πλήρη σύμπνοια και ελαφρά τη καρδία ψηφίζει μνημόνια και νέα μέτρα, που βυθίζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ φαίνονται αποφασισμένοι στις πλάτες των κρατουμένων και των τοξικοεξαρτημένων να σντισταθμίσουν την επικοινωνιακή τους χασούρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί στα ερείπιά του να βρει τους τελευταίους ψηφοφόρους. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που ζουν πίσω από τα κάγκελα, για τις οικογένειες που έχουν διαλυθεί.

Μάλιστα ο «ευαίσθητος» υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου αποκάλυψε επιτέλους τα πραγματικά κίνητρα στήριξης του νομοσχεδίου λέγοντας: «Και για μένα είναι θέμα αρχής να μη βγει κανείς. Όταν, όμως, η Πολιτεία δεν έχει δυνατότητα να κτίσει νέες φυλακές, θα πρέπει να έχει όσους φυλακισμένους αντέχει το σύστημα».

Το σύστημά σας, όμως, κύριοι της κυβέρνησης έχει ήδη καταρρεύσει. Οι κρατούμενοι, οι συγγενείς, οι αλληλέγγυοι ξεπεράσαμε τα όριά μας. Σας επιστρέφουμε τα ψίχουλα «φιλανθρωπίας» που πετάτε σαν ξεροκόμματο και σας δηλώνουμε ότι την ελευθερία και τα δικαιώματά μας δεν θα μας τα τσαλαπατήσετε, θα τα πάρουμε μόνοι μας».

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger