Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τώρα: Απειλεί να πέσει από το κτήριο του ΟΕΚ



Συντονιστείτε στο zougla radio

Μία γυναίκα βρίσκεται σε παράθυρο του τρίτου ορόφου στο κτήριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων από τις 11.30 το πρωί και απειλεί να πέσει στο κενό.



Μαζί της είναι και ο σύζυγός της. Το ζευγάρι είναι από την Πρέβεζα, έχει δύο παιδιά και διαμαρτύρεται για το κλείσιμο του Οργανισμού, καθώς όπως δηλώνουν δεν έχουν χρήματα για την φροντίδα του ενός παιδιού τους που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας (ΑμΕΑ). Ο άνδρας εργάζεται ως εργοδηγός, ενώ η γυναίκα είναι πολιτικός μηχανικός.



Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της Υπηρεσίας, με τέσσερα οχήματα για την παροχή βοήθειας και έχουν ήδη τοποθετήσει το προστατευτικό στρώμα.



Ο σύζυγός της πείστηκε από τους συναδέλφους του και βρίσκεται μέσα στο κτήριο, προσπαθώντας να μεταπείσει την γυναίκα του να μην πέσει στο κενό. Εκείνη του απάντησε «Ή εσύ ή εγώ».



Η ίδια παρόλα αυτά παραμένει κρεμασμένη στο παραθύρο και ζητά να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Χαρακτηριστικά φώναξε πως αν δεν έρθει σε δέκα λεπτά θα πέσει από το παράθυρο.



Τραγική φιγούρα η μητέρα της γυναίκας, η οποία έχει σπεύσει στο σημείο και παρακολουθεί με αγωνία τα όσα συμβαίνουν. Ο ψυχολόγος της αστυνομίας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ζητεί από τον κόσμο να αποχωρήσει από το σημείο.



Η γυναίκα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει αφήσει ένα δισέλιδο σημείωμα στο οποίο ανέφερε τους λόγους που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια. Στο σημείωμα αναφέρεται σε πολιτικούς που την οδήγησαν στην απόγνωση.

Η πρόεδρος του ΟΕΚ, κα Κοτίδου, σε επικοινωνία με τη zougla.gr ανέφερε πως θα περιμένει να τελειώσει πρώτα το συμβάν και μετά θα προχωρήσει σε δηλώσεις.

Εργαζόμενοι του ΟΕΚ το τελευταίο διάστημα είχαν προχωρήσει σε μία κίνηση ανθρωπιάς και συγκέντρωναν χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν το ζευγάρι να παράσχει στο παιδί του την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger