Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κάτι λίγα περί κρίσης και διεξόδου απ'αυτήν...

Σύμφωνα με διακεκριμένους και "διακεκριμένους" οικονομολόγους και μη , ο καπιταλισμός περνάει φάσεις. Την  ανάκαμψη, την ύφεση, (την απογείωση σύμφωνα με Αμερικάνους οικονομολόγους), την κρίση και την ύφεση.

Όταν σε μια χώρα, παράγονται πολύ περισσότερα προϊόντα απ'όσα μπορεί να καταναλώσει ο λαός της, τότε η οικονομία της περνάει στην φάση της κρίσης.


Δυνατές στρατιωτικά και οικονομικά καπιταλιστικές οικονομίες προκειμένου να διαθέσουν τα προϊόντα που έχουν υπερσυσσωρευθεί, κάνουν "άνοιγμα σε νέες αγορές". Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Παραδείγματος χάριν η επέμβαση  στις Αραβικές χώρες  (οι βόμβες "σωτηρίας" κτλ...) αύξησαν την εξαγωγή μπετόν από την Αμερική προς αυτές τις χώρες προκειμένου να ξαναχτίσει ο κόσμος τα σπίτια του. Επίσης δανείζουν σε χώρες προκειμένου να τις κάνουν ό,τι θέλουν (από εξαγωγές προϊόντων μέχρι και βοήθεια στις επεμβάσεις τους). Γενικά πέρα απ'τη μεταφορά πλούτου απ'τις εξαρτημένες χώρες στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, στόχος τους είναι η αναζήτηση σφαιρών επιρροής (χώρες για να εξαρτούν) και κυρίως το ξαναμοίρασμα του κόσμου.

Η Ελλάδα είναι μια εξαρτημένη χώρα  και μάλιστα διπλά εξαρτημένη από Αμερική κι ΕΕ (Γερμανία-Γαλλία). Απ'την Αμερική  στρατιωτικά και οικονομικά -βάσεις ΝΑΤΟ και ΔΝΤ-  και απ΄την ΕΕ - ευρώ,ΕΚΤ- οικονομικά . Δηλαδή, η Ελλάδα, δεν κινεί μόνη της τα νήματα σε κανέναν πολιτικοοικονομικό και στρατιωτικό τομέα.

Φυσικά αυτό είναι κάτι που θέλουν και δεν μπορούν να αποφύγουν οι ντόπιοι αστοί αφού απ'τη μια χάνουν κομμάτια απ'την πίτα ενώ απ'την άλλη έχουν "πλάτες" προκειμένου να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν.

 Βέβαια στο μόνο που συμφωνούν οι ιμπεριαλιστές μεταξύ τους είναι στο ξεζούμισμα του λαού και της εργατικής τάξης. Κατά τα άλλα είναι σε πλήρη ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποιός θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας που δεν είναι άλλη απ'τον πλούτο της εργατιάς και του λαού.

Κάθε φορά δε, βαφτίζουν με άλλο όνομα την κρίση. Τώρα λένε έχουμε "κρίση δημοσίου χρέους". Η Ελλάδα μας λένε χρωστάει απ'τα δάνεια και βρήκαν πάτημα για να μας ξεζουμίσουν. Λες και "τα φάγαμε μαζί" ή λες και δεν παράγουμε κι εμείς πλούτο. Και ήρθαν οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί-"σωτήρες" (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) να μας.... σώσουν και "μας" δανείζουν για να ξεχρεώσουμε όσα "έχουμε"... ήδη δανειστεί....

Αυτό το σάπιο σύστημα λοιπόν θέλουν να το βγάλουν απ'την κρίση του γι'αυτό και κάνουν πραγματικά ό,τι μπορούν. Αυτό σημαίνει ότι εξαπολύεται μια επίθεση με μεγάλη ένταση και βάθος σε εργατική τάξη και λαό προκειμένου να τους διαλύσουν και να τους  ισοπεδώσουν και πατώντας στα κομμάτια τους να βγουν (αν μπορέσουν) απ'την κρίση. 

Μέτρα, απολύσεις, φοροληστεία, κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, διάλυση δημόσιας υγείας και παιδείας και πολλά πολλά άλλα. 

Αυτή είναι η διέξοδος που βλέπουν  ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και οι εκφραστές τους. Η διέξοδος σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης.

Για την εργατιά και το λαό μια λύση υπάρχει. Ο δρόμος της αντίσταση και του αγώνα. Η οργάνωση και ο συντονισμός τους, η μαζική και παρατεταμένη αντίσταση, ο ανυποχώρητος αγώνας μέχρι την τελική νίκη. Γιατί δεν θα σταματήσουν να μας κλέβουν δικαιώματα και κατακτήσεις αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Όπου ζούμε κι εργαζόμαστε να οργανώσουμε την αντίσταση στην επίθεσή τους. Να μαζικοποιήσουμε τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, να γίνει κάθε εργοστάσιο και κάθε εργασιακός χώρος μια χαλυβουργία! Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη δουλειά, στο μισθό, στην πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, στην ασφάλιση, στη σύνταξη, σ'όλα όσα θέλουν να μας κλέψουν. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger