Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Άνω κάτω οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου από τις μειώσεις

Γράφει: magnesianews.gr
02/02/2012, 13:20
Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, από την αναδρομική εφάπαξ καταβολή των κρατήσεων από τους μισθούς από 1η Νοεμβρίου του 2011, μέχρι και σήμερα, που έχει αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να πάρουν 15νθήμερο Φεβρουαρίου από μηδενικό μέχρι και 100 €, με τα οποία πρέπει να ζήσουν και να πληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους…
Μπροστά στην κατάσταση αυτοί δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από την είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου, ζητώντας η καταβολή των αναδρομικών να γίνει σε πολλές και μικρές δόσεις την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινού, προκειμένου να επιβιώσουν και επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος το 2012.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φούλη Τσιώμου, ανέφερε ότι η εφαρμογή του ενιαίου ,μισθολογίου στο δημόσιο τομέα άρχισε να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να λάβουν εκκαθαριστικά με μειώσεις ακόμη και 400 €. Όπως ανέφερε, υπάρχουν καταστάσεις μισθοδοσίας από μηδενικά, από 50 μέχρι και 100 €, ως πληρωμή για το δεκαπενθήμερο!
«Προκύπτει και το θέμα της αναδρομικής καταβολής των κρατήσεων από τον περασμένο Νοέμβριο που είναι της τάξης των 1000 € για το τρίμηνο. Ζητάμε να μην κρατηθούν εφάπαξ ή μέσα σε 3 μήνες», ανέφερε η κα Τσιώμου, που συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζητούν άμεσα την καταβολή βαρέως και ανθυγιεινού επιδόματος, προκειμένου να επιβιώσουν.
«Νιώθουμε αδικημένοι. Αυτό το Νοσοκομείο έχει στηριχθεί στις πλάτες των εργαζομένων. Με πολύ προσπάθεια, φιλότιμο, χωρίς ρεπό και άδειες. Δεν μπορεί να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Λεωνίδας Αναστασίου επισήμανε ότι πρόκειται για κατάρρευση των μισθών που γίνεται με δραματικό τρόπο. «Μιλάμε για εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή πληρώνονται δεκαπενθήμερο (παρόλα τα δάνεια, υποχρεώσεις, σπουδές παιδιών) της τάξης των 250 €. Υπάρχει και μια δυσάρεστη εξέλιξη που προσπαθούμε να ανατρέψουμε, την αναδρομική δηλαδή καταβολή των κρατήσεων από τους μισθούς μας από 1η Νοεμβρίου του 2011. Αν συμβεί αυτό και οι δόσεις καταβληθούν σε 3 μήνες, σημαίνει ότι κάποιοι συνάδελφοι θα πάρουν 100 ευρώ για να ζήσουν ένα δεκαπενθήμερο, για να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην απόγνωση. Δεν ξέρουμε πώς θα επιβιώσουμε», τόνισε.
Ο κ. Αναστασίου χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας όσους αποφασίζουν τέτοια μέτρα εναντίον των εργαζομένων και τόνισε ότι ζητούν ακόμη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, διότι γίνονται σημαντικές περικοπές σε εφημερίες και υπερωρίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Κραυγή απόγνωσης και για εργαζόμενη, που δήλωσε ότι πήρε δεκαπενθήμερο ποσό 250 €, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να επιβιώσει μια οικογένεια. «Είμαστε αξιοπρεπείς οι Έλληνες, ευτυχώς γι’ αυτούς, δυστυχώς για εμάς, γιατί ξέρουν που πατάνε κι ότι ο Έλληνας δύσκολα θα βγει στο δρόμο», εκτίμησε η εργαζόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger