Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για τις ελλείψεις ιατρών στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.



Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα τις ελλείψεις γιατρών που έχουν παρατηρηθεί στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στα αγροτικά ιατρεία Πουρίου, Μακρυράχης και Μουρεσίου.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, ο Καλλικρατικός δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, είναι ένας ορεινός δήμος του Πηλίου, ο οποίος αποτελείται από την Ζαγορά, που είναι η έδρα του δήμου και επιπλέον οκτώ τοπικές κοινότητες. Στην έδρα του δήμου λειτουργεί το Κέντρο Υγείας, το οποίο δυστυχώς είναι υποστελεχωμένο και έχει σοβαρές ελλείψεις γιατρών. Έτσι, παρά τις προσπάθειες, που καταβάλλουν οι υπηρετούντες γιατροί, δημιουργούνται δυσλειτουργίες σε αυτό, που έχουν ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν βασικές υποδομές υγείας. Η ελλιπής στελέχωση του, αναγκάζει πολλούς κατοίκους να μεταβαίνουν στην πόλη του Βόλου για αντιμετώπιση ή παρακολούθηση, ακόμη και απλών περιστατικών, που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται στο Κέντρο Υγείας.
Επιπλέον, ο βουλευτής επισημαίνει προς τον Υπουργό Υγείας, ότι σε τρεις από τις οκτώ τοπικές κοινότητες του δήμου και συγκεκριμένα στη Μακρυράχη, στο Πουρί και στο Μούρεσι για αρκετές συνεχόμενες εβδομάδες δεν γίνεται αγροτικό ιατρείο, το οποίο παλαιότερα γινόταν μία φορά την εβδομάδα και έτσι ένας μεγάλος αριθμός δημοτών είναι σήμερα αποκλεισμένος από την άμεση πρωτοβάθμια φροντίδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, το έχουν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι και γενικότερα οι ευπαθείς ομάδες (πχ. χρόνια πάσχοντες, μητέρες με μικρά παιδιά), οι οποίοι αναγκάζονται, χωρίς τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας να μετακινούνται στην έδρα του δήμου, ακόμη και για μία απλή συνταγογράφηση. Οι παραπάνω μετακινήσεις, επιβαρύνουν τους πολίτες και με επιπλέον κόστος, αναγκάζοντας τους να πληρώνουν παραπάνω ποσά για συχνές μετακινήσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει.
Καταλήγοντας ο κύριος Νάκος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει για την άμεση επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων Πουρίου, Μακρυράχης και Μουρεσίου, καθώς και για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με τις απαραίτητες θέσεις γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger