Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Το δίλημμα, ο Κουβέλης και η παντιέρα

Το δίλημμα, ο Κουβέλης και η παντιέρα
Το μοναδικό δίλημμα είναι ένα:
είμαστε υπέρ ή κατά του μνημονίου;
Παρατηρούμε άναυδοι τελευταία το νέο θέατρο που παίζετε μπρος στα μάτια μας.
Το "κόλπο" είναι γνωστό. Αφήνουμε να "διαρρεύσει" το χειρότερο, για να παρουσιάσω σαν επιτυχία το "καλύτερο" (και αυτό που στην ουσία ήθελα).
Έτσι μας παρουσίασαν σαν κακό σενάριο την επιβολή "επιτρόπου" από τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας (με πρόταση, -ποιών άλλων- από τους αιώνια καταπιεστές, δυνάστες και πηγή επίδειξης αυταρχισμού, Γερμανών), η οποία αποσύρθηκε (προσωρινά να είστε σίγουροι, στο μέλλον μπορεί να επανέλθει με άλλη ονομασία, μάνατζερ για παράδειγμα) κάτω από τις "ισχυρές αντιδράσεις" των σωτήρων της πατρίδας μας (εγχώρια τρόικα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), για να μας παρουσιαστεί μετά σαν αναγκαίο κακό που δε μπορούμε να αποφύγουμε το "καλό" σενάριο, δηλαδή αυτό των επόμενων παραχωρήσεων μας όπως κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση κατώτερου μισθού, επιβολή νέων φόρων και λοιπές απαιτήσεις τις ξένης τρόικας.
Το γαϊτανάκι αυτό θα συνεχίζετε κάθε φορά που θα πλησιάζει η ώρα να πάρουμε κάτι, όπως ακριβώς συμβαίνει από την εποχή της υπογραφής του πρώτου μνημονίου πριν 2 χρόνια. Εκβιαστικά διλήμματα, εκβιασμοί, εκφοβισμοί από μέρους των δανειστών μας, υπαναχωρήσεις από μέρους της άβουλης, χωρίς πυξίδα και κατεύθυνση(???) και χωρίς νομιμοποίηση από τον λαό, νεοχουντικής κυβέρνησης.
Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα για όποιον θέλει να τα δει.
Μας εκβιάζουν με διλήμματα όπως "Ευρώπη ή Κομμουνισμός" (δίλημμα που ο πρώτος εφευρέτης του ήταν ο Γκέμπελς, ο γνωστός υπουργός διαφώτισης και προπαγάνδας των ναζί και που επανέλαβε τόσο ο ΓΑΠ όσο και υψηλόβαθμα στελέχη των Βρυξελλών!!!). Όπως το "ευρώ ή πτώχευση". Όπως το "αποδέχεστε τους όρους της τρόικας ή δεν έχετε μισθούς και συντάξεις".
Ε λοιπόν φίλοι μου τα διλήμματα είναι άλλα. Είναι στα "Έλληνες ή δούλοι των ξένων αφεντάδων - τοκογλύφων;" Είναι στο "ναι στο μνημόνιο - με όσα μας έχει επιφέρει μέχρι τώρα και στα χειρότερα που έρχονται - ή έξω από το μνημόνιο με τους όρους που μας έχουν επιβάλει τόσο βάναυσα;"
Σε αυτά, τα δεύτερα διλήμματα, θα πρέπει να απαντήσουμε όταν έρθει η ώρα της κάλπης, όπου θα μιλήσουμε -επιτέλους και εμείς, ο λαός. Και αυτή την απάντηση μας φοβούνται και για αυτό το λόγο τρενάρουν όλο και πιο πίσω την ημερομηνία των εκλογών προετοιμάζοντας την "επόμενη" μέρα, την διάδοχη κατάσταση, υπό το βάρος των χαλκευμένων galops τους που δε βγάζουν το αποτέλεσμα (παρά την παραποίηση τους) που θέλουνε τα κέντρα που αποφασίζουν για μας εδώ και χρόνια.
Εσχάτως μας προέκυψε σαν δευτερο-τρίτο κόμμα στα περίφημα galops, η ΔΗΜΑΡ του κυρίου Κουβέλη (ναι...εκείνου που ήταν υπουργός δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζαννετάκη από πλευράς ΚΚΕ, μεταπήδησε στον Συνασπισμό και όταν έχασε τις εκλογές για την προεδρία, έκανε "νέο" Εθνοσωτήριο κόμμα) και μάλιστα με ποσοστά που αγγίζουν το 12% (πως έγινε αυτό το.... θαύμα από το 2%, να εκτοξευτεί μέσα σε 2-3 μήνες στο 12%, μόνο αυτοί που κάνουν τα στημένα και κατά παραγγελία galops μπορούν να απαντήσουν), ενώ ταυτόχρονα με τη καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ, επήλθε και η αντίστοιχη του ΛΑΟΣ (το δεκανίκι του συστήματος) και η μείωση των ποσοστών της ΝΔ.
Όλα δηλαδή τα "μνημονιακά" κόμματα συρρικνώνονται και είναι αμφίβολο αν ΌΛΑ μαζί θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση "συνασπισμού" μετά τις επόμενες εκλογές.
Οπότε? Τι έπρεπε να κάνει το εγχώριο και ξένο σύστημα προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει το "θεάρεστο" έργο της καταστροφής της χώρας μας, της αφαίμαξης του πλούτου της, της υποταγής του λαού της?
Απλά να βρει έναν ακόμη συνεταίρο - συνεργάτη για αυτή τη δουλειά και τον βρήκε στο πρόσωπο του "μετριοπαθούς" Κουβέλη (που 'χει εδώ που τα λέμε και την εμπειρία από "κυβερνήσεις συμμαχίας-σωτηρίας"). Είναι θεωρείτε τυχαίο που τα κανάλια του Μπόμπολα και του Αλαφούζου τον έχουνε τελευταία συνέχεια στα "παράθυρα" τους και στις εκπομπές τους? Όχι βέβαια. Είναι απλά το επόμενο δεκανίκι τους, μιας και πλέον δεν τους φτάνει το δεκανίκι του ΛΑΟΣ, δεν τους βγαίνουν τα "κουκιά" για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας των εκλογών!
Μία χαρά τους είναι η ΔΗΜΑΡ. Χαμηλών τόνων και προφίλ ο πρόεδρος της, θα υφαρπάξει τις ψήφους των προβάτων που ξέφυγαν από το μαντρί του ΠΑΣΟΚ και κάποιων άλλων μετριοπαθών αριστερών κυρίως και κεντρώων άστεγων - πολιτικά - ψηφοφόρων και θα συγκυβερνήσει με τα άλλα συνεταιράκια για να συνεχιστεί το ίδιο έργο ακόμη πιο σκληρά, ακόμη πιο ανάλγητα, ακόμη πιο χυδαία.
Πιστεύετε ότι ήταν τυχαίο που ενώ μέχρι τη τελευταία στιγμή ήταν να συμμετάσχει και αυτός στη κυβέρνηση - μαριονέτα - Παπαδήμου, τελικά... αποσύρθηκε, ενώ θεωρούσε "αναγκαίο για τη σωτηρία της πατρίδας το να μπούμε στον μηχανισμό στήριξης και του PSI;".
Απλά δεν τον χρειαζόντουσαν στη συγκεκριμένη φάση (εξ άλλου είχαν ήδη τα 3/4 των βουλευτών για να κάνουν τη δουλεία τους) και θα τον "καίγανε" και αυτόν, όπως έγινε με το άλλο δεκανίκι, το ΛΑΟΣ.
Αυτόν τον κράτησαν από έξω σαν "χρυσή εφεδρεία", για την επόμενη μέρα. Όσο για το ποιοι απαρτίζουν ή στηρίζουν την προσπάθεια του? Διαβάστε ονόματα:
Μαλέλης - Θεοδωράκης (από δημοσιογράφους "έγκριτους" και εκτός . . συστήματος),
Χωμενίδης - Κακουλίδης ("μεγαλοσυγγραφείς"),
Ζουγανέλης, Χατζησάββας, Μπέζος ("διανοούμενοι"),
η "κυρία" Ρεπούση (ναι, αυτή η γνωστή με τα βιβλία ιστορίας που παρουσίαζε τους πρόσφυγες της Σμύρνης σαν ταξιδιώτες στο πλοίο της αγάπης),
Χριστοδουλάκης, Αυγερινός, Μπίστης (από πολιτικά "λουλούδια")! !
Και για να επανέλθουμε στα διλήμματα μας....
Το μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν ψηφίσουμε για το ποιόν θα ψηφίσουμε, είναι ένα..
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΄Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"?

Ανάλογα με την απάντηση που θα δώσουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, αλλά και στους προγόνους μας, σε αυτό το ερώτημα, ψηφίζουμε αυτούς που την πρεσβεύουν. Ανεξάρτητα από παλαιοκομματικές αντιλήψεις, στεγανά και περιχαρακώσεις, μακρυά από ταμπέλες "δεξιός - αριστερός, προοδευτικός - συντηρητικός" που μας κατέστρεψαν και μας δηλητηρίασαν τόσα χρόνια.
Τώρα προέχει η ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας μας και θα ψηφίσουμε για αυτήν. Μετά έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο.
Αλλά επειδή μέχρι την ώρα που θα πάμε στην κάλπη έχουμε χρόνο και οι προκλήσεις, όπως και όσα διακυβεύονται μέχρι τότε είναι πολλά, δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς και παρατηρητές. Πρέπει με κάθε τρόπο, κάθε μέρα που περνάει να δείχνουμε ότι καταλαβαίνουμε τι κάνουνε, τι σχεδιάζουν και ότι είμαστε απέναντι τους!
Δεν έχω μεγάλη φαντασία για το τι μπορούμε να κάνουμε μαζικά προκειμένου να τους το δείξουμε, να το καταλάβουν, να το νιώσουν στο πετσί τους ότι είμαστε απέναντι τους σθεναρά, μαζικά, αποφασισμένοι όσο ποτέ, αλλά πέρα από τις συγκεντρώσεις, θα πρότεινα παράλληλα να αναρτήσουμε στα μπαλκόνια μας κάτι μαύρο... μια σημαία, ένα πανί, μια μπλούζα, οτιδήποτε μαύρο, ΜΙΑ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΜΑΥΡΗ που θα υποδηλώνει το "μαύρο" που θα τους ρίξουμε στην κάλπη, το μαύρο που χει πέσει πάνω στη πατρίδα μας, στις ψυχές μας.
Αν γίνει μαζικά, δηλαδή αν κάποια μέρα όλα τα μπαλκόνια στην Ελλάδα μας είχαν από κάτι μαύρο, φανταστείτε το θέαμα που θα δημιουργούνταν! Δεν θα έφτανε φυσικά μόνο αυτό, αλλά θα ήταν μια αρχή να δούνε ότι είμαστε πολλοί, ότι τους πήραμε χαμπάρι και πως είμαστε αποφασισμένοι να τους αντιπαλέψουμε.
Και θα ήταν μόνο η αρχή. . . . .
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger