Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πέρες Ρουμπαλκάμπα νέος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας

Ο Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που ηττήθηκε από τη δεξιά στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, εξελέγη σήμερα γενικός γραμματέας του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στη διάρκεια μιας ψηφοφορίας των αντιπροσώπων του που συγκεντρώθηκαν για το 38ο συνέδριο στη Σεβίλη.
Ο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, 60 ετών, εξελέγη με 487 ψήφους έναντι 465 της πρώην υπουργού Άμυνας Κάρμε Τσακόν, 40 ετών, σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση όπου οι δύο υποψήφιοι διεκδίκησαν την υποστήριξη των συνέδρων μέχρι το τέλος.
"Δεν θα με κάνουν να λυγίσω, θα είμαι ένας ισχυρός σοσιαλιστής ηγέτης. Δεν θα με κάνουν να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω", δήλωσε ο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών από το 2006 έως το 2011, στη διάρκεια μιας ομιλίας που κράτησε πάνω από μία ώρα και θεωρήθηκε αποφασιστική για το αποτέλεσμα των εκλογών, πριν από τη μυστική ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος 956 αντιπρόσωποι.
Ο νέος ηγέτης, που διαδέχεται τον Χοσέ Λουίς Ροδρίκες Θαπατέρο, θα έχει τη δύσκολη αποστολή, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, να ανορθώσει ένα κόμμα το οποίο υπονομεύθηκε από μια εσωτερική κρίση μετά την εκλογική ήττα του, τη χειρότερη στην ιστορία, κατά τις πρόωρες εκλογές του Νοεμβρίου όταν παραχώρησε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Λαϊκό Κόμμα (δεξιά) του Μαριάνο Ραχόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger