Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη η κρισιμότερη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη η κρισιμότερη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλος και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη με τους εκπροσώπους της Τρόικα. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η κρισιμότερη για τις αποφάσεις που θα λάβει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στη σύσκεψη μετέχουν και κκ Βενιζέλος και Κουτρουμάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες σώζεται ο 13ος και 14ος μισθός, ωστόσο αναμένεται να μπει πλαφόν στους μισθούς μέχρι 1.500 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός είναι ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ανοιχτά παραμένουν ακόμα τα σενάρια για τις μετοχές. Αν και όπως φαίνεται υπάρχει μία αρχική συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίες στιγμής στο τραπέζι έχουν πέσει οι επικουρικές συντάξεις αλλά και οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.
Κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος τη ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν έκαναν κάποια δήλωση σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρη. Ο κ.Καρατζαφέρης δήλωσε με νόημα: «Προσέρχομαι με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω αυτά που είπε προ ημερών ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο κ. Σμιτ».
Σημειώνεται ότι ο πρώην καγκελάριος είχε εξαπολύσει πυρά κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει στην Ευρώπη η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να τους πάρει ο διάολος αν δε σώσουν την Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται πως τα σενάρια που ήθελαν τους εκπροσώπους της Τρόικα να συμμετέχουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν επιβεβαιώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger