"Χωρίς τα όσπρια η ανθρωπότητα δεν θα είχε φτάσει ούτε μέχρι τον Μεσαίωνα" είχε υποστηρίξει ο Ουμπέρτο Έκο και όχι άδικα, αφού επί σειρά δεκαετιών, τα φασόλια και η φακή ήταν το "κρέας των φτωχών".
Και παρά το γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων, τα όσπρια- συνώνυμο της υγιεινής διατροφής- άρχισαν να γίνονται αγαπημένη συνήθεια ευκατάστατων οικογενειών, τα ελληνικά νοικοκυριά συνέχισαν να δείχνουν την προτίμησή τους στο κρέας- αν και η συνήθεια αυτή φαίνεται ν' αλλάζει, εν μέσω κρίσης.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο γεωπόνος Ιωάννης Παπαϊορδανίδης, συνέταιρος στη βορειοελλαδική εταιρεία «Προϊόντα Γης Βοΐου» μπορεί τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια οσπρίων να ακολούθησε φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα η παραγωγή στην Ελλάδα να είναι ελλειμματική, αλλά οι προοπτικές ανάπτυξης μοιάζουν «ανεξάντλητες».
Και παρά το γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων, τα όσπρια- συνώνυμο της υγιεινής διατροφής- άρχισαν να γίνονται αγαπημένη συνήθεια ευκατάστατων οικογενειών, τα ελληνικά νοικοκυριά συνέχισαν να δείχνουν την προτίμησή τους στο κρέας- αν και η συνήθεια αυτή φαίνεται ν' αλλάζει, εν μέσω κρίσης.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο γεωπόνος Ιωάννης Παπαϊορδανίδης, συνέταιρος στη βορειοελλαδική εταιρεία «Προϊόντα Γης Βοΐου» μπορεί τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια οσπρίων να ακολούθησε φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα η παραγωγή στην Ελλάδα να είναι ελλειμματική, αλλά οι προοπτικές ανάπτυξης μοιάζουν «ανεξάντλητες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου