Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Προκήρυξη του ΝΑΡ για τις εξελίξεις

polytxneio_11_nar.gifΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
 
 
ΚΑΤΩ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ - ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 
Η ταχύτατη και εξαιρετικά βίαιη επίθεση κατεδάφισης κάθε δικαιώματος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας από το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης του τραπεζοτσολιά Παπαδήμου, επιτάσσει την άμεση και συντονισμένη απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και των φορέων της. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ιστορικές και καλούμαστε όλοι μας να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει καμία δυνατότητα επιβίωσης, πολύ περισσότερο προοπτική για αξιοβίωτη ζωή με αξιοπρέπεια, απασχόληση, ελευθερία και δημοκρατία.
Οι αντίπαλοι μας, ο ΣΕΒ, η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ, η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας λένε πως αν δεν δεχτούμε τα νέα μέτρα και τη δανειακή σύμβαση, η οποία καταργεί κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας, θα χρεοκοπήσουμε. Εδώ και δύο χρόνια το ίδιο παραμύθι. Πρώτο μνημόνιο για να μην χρεοκοπήσουμε, μεσοπρόθεσμο για να μην χρεοκοπήσουμε, εφαρμοστικός νόμος για να μην χρεοκοπήσουμε. Ο εργαζόμενος λαός όμως έχει ήδη χρεοκοπήσει. Έχουν χρεοκοπήσει το ένα εκατομμύριο άνεργοι. Χρεοκοπούν καθημερινά τα 3 εκατομμύρια φτωχοί. Έχει χρεοκοπήσει ήδη μια κοινωνία που κόβει τον ανθό της, τη νεολαία, καταδικάζοντας την σε εξαθλίωση και μαζική μετανάστευση.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
 
Δεν θέλουμε καμία δόση και κανένα νέο δάνειο. Από όλα αυτά τα δάνεια τίποτα δεν πήγε σε μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία. Όχι μόνο τους τα δίνουμε πίσω για να πληρωθούν τα παλιότερα δάνεια, αλλά τα πληρώνουμε στο πολλαπλάσιο με χαράτσια, φόρους και περικοπές από τις κοινωνικές παροχές. Το χρέος ούτε υπάρχει λόγος, ούτε μπορεί να πληρωθεί. Να καταστρέψουμε την χρεομηχανή που έχουν στήσει η ευρωπαϊκή και διεθνής κεφαλαιοκρατία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο με τα χέρια και το μυαλό μας. Μπορούμε να ζήσουμε με τη δουλειά μας. Απλήρωτοι, σε ανεργία και σε αχρηστία θα μείνουν μόνο τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας. Αυτοί που ζουν από τον ιδρώτα μας: οι μεγάλοι επιχειρηματίες καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό.
Μας λένε ότι αν δεν δεχτούμε τη δανεική σύμβαση θα βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ και θα πεινάσουμε. Αντίθετα, αυτό θα γίνει τώρα, όσο είμαστε μέσα στην ΕΕ, όταν θα πληρωνόμαστε με μισθούς 300-400 ευρώ, η ακρίβεια θα θερίζει και τα κέρδη των επιχειρήσεων θα αυξάνονται. Στη σημερινή Ελλάδα του ευρώ και της ΕΕ υπάρχουν ήδη συσσίτια σε σχολεία. Δεν θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και την ΕΕ. Το τίμημα για να μείνουμε σε αυτή τη λύκο - συμμαχία, είναι η εξαθλίωση του λαού. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, γίνεται πλέον όρος επιβίωσης για την Ελληνική κοινωνία.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
 
Δεν έγινε καμιά διαπραγμάτευση, όπως μας πιπιλάνε το μυαλό τα ΜΜΕ. «Συμφωνία κυρίων» έγινε μεταξύ του ελληνικού και πολυεθνικού κεφαλαίου για την μοιρασιά του δημόσιου πλούτου και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Κανένας διεθνής κερδοσκόπος, καμία Γερμανική ή άλλη πολυεθνική δεν μπορεί να βρει Ελντοράντο στην Ελλάδα, χωρίς ντόπια στηρίγματα την ελληνική οικονομική ολιγαρχία. Με τους τελευταίους, δεν μοιραζόμαστε την ίδια πατρίδα, δεν έχουμε ούτε τα ίδια προβλήματα, ούτε τις ίδιες αξίες. Αυτοί, Έλληνες καπιταλιστές, διεθνές κεφάλαιο, και το όργανο τους, η τρόικα, έχουν συνασπιστεί ενάντια στον εχθρό λαό. Αυτή ήταν από τη πρώτη στιγμή η ουσία της κυβέρνησης του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμου.
Η ανατροπή αυτού του άθλιου πολιτικού συστήματος από το λαό, είναι όρος για την ανάσχεση της αντεργατικής πορείας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αλλά δεν έχει νόημα να τους διώχνουμε με το ένα κοστούμι και να επανέρχονται με άλλο. Πρέπει ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ. Όλο το πολιτικό σύστημα αστικών κομμάτων, ΜΜΕ και λοιπής κρατικής εξουσίας, φθαρμένων ή ‘’άφθαρτων’’, που δουλεύουν για το κεφάλαιο, την ΕΕ και την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, πρέπει να ανατραπεί.
Αλλά δεν θα φύγουν αν δεν τους ρίξουμε. Δε θα φύγουν με εκλογές. Η εκμετάλλευση και η φτώχεια δεν χτυπιούνται με κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά με εξέγερση. Η πρώτη πράξη επιβίωσης μας είναι η ανατροπή τους. Ο δρόμος της εργατικής και λαϊκής αυτό-κυβέρνησης περνάει μέσα από το τσάκισμα τους. Τώρα είναι η ιστορική στιγμή για την οργάνωση του λαού και την ενότητα του με στόχο την ανατροπή τους. Όλα τα αγωνιστικά ρυάκια να ενωθούν σε ένα λαϊκό χείμαρρο ανατροπής που θα τους πνίξει. Ο ηρωικός αγώνας της Χαλυβουργίας και του Alter να ενωθεί με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις απεργιακές επιτροπές. Το μαχόμενο εργατικό κίνημα με τις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών. Οι εργαζόμενοι με τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία. Με το λαό ενωμένο και οργανωμένο σε ένα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ μπορούμε να νικήσουμε. Σε ένα τέτοιο μέτωπο πρέπει να συμβάλλει όλη η αριστερά και κάθε αγωνιστική δύναμη. Η αναμονή των εκλογών και η αναζήτηση λύσεων μέσω της αλλαγής των κοινοβουλευτικών συσχετισμών τούτη την ώρα, δεν συμβάλει στην μαχητική συσπείρωση του λαού και την ανατρεπτική του δράση. Αποπροσανατολίζει από το βασικό καθήκον που είναι ο μαζικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας.
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ . ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών. Ο καπιταλισμός δείχνει ξανά το αποκρουστικό του πρόσωπο. Μας γυρίζει με ταχύτητα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Για αυτό η ανατροπή της επίθεσης μπορεί και πρέπει να είναι αντικαπιταλιστική. Πρόοδος για την κοινωνική πλειοψηφία και κυριαρχία της ατομικής ιδιοκτησίας και ατομικής ιδιοποίησης του πλούτου, δεν μπορούν να πάνε μαζί. Κέντρο μιας άλλης κοινωνικής πορείας, μπορεί και πρέπει να είναι η δημόσια ιδιοκτησία και παραγωγή, οι δημόσιες πολιτικές, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Ο μοναδικός κοινωνικός εκσυγχρονισμός που μπορεί να υπάρξει, περνά μέσα από το πέρασμα του κοινωνικού πλούτου και της εξουσίας στα χέρια των παραγωγών του, δηλαδή των εργαζομένων. Πρώτο και ελάχιστο μέτρο η κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο.
Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του κόσμου της εργασίας, με βάση τις νέες δυνατότητες και τον κοινωνικό πλούτο που υπάρχει, με την ιστορική γνώση και την διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας των επαναστατικών κινημάτων, με μια μαζική αντικαπιταλιστική αριστερά και ένα σύγχρονο κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης, μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Μπορούμε χωρίς κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώ. Το μέλλον ανήκει στο κόσμο της δουλειάς.
 
ΑΥΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ – ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger