Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μας εκτελούν με 79 νόμους

Μας εκτελούν με 79 νόμους ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ  
Η σφαγή συνεχίζεται κατ’ επιταγή της τρόικας και με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού συστήματος που θέλει να σωθεί με κάθε τρόπο και αντί κάθε τιμήματος.
Μετά τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου η Βουλή πρέπει να επικυρώσει τις απαιτήσεις των δανειστών διά της ψήφισης νόμων έως την Τετάρτη (29.2). Έχει ψηφιστεί το Μνημόνιο Νο2 πριν από την απόφαση των Ευρωπαίων δανειστών.
Χθες ψηφίστηκε ο νόμος για το κούρεμα (PSI). Από σήμερα αρχίζει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που αφορά τα εφοριακά θέματα και το οποίο θα ψηφιστεί την Τρίτη.
Την Τετάρτη θα ψηφιστεί επίσης ο νόμος των Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για το ασφαλιστικό και την υγεία. Εκτός όμως από τους εφαρμοστικούς νόμους θα υπάρξουν και 79 υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα εξειδικεύσουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα και τις δεσμεύσεις.
Οι υπουργικές αυτές αποφάσεις αφορούν μεταξύ άλλων:
• την κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται, και των συλλογικών συμβάσεων,
•τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, ακόμη και του επιδόματος τροφής (κουπόνια) των φοιτητών.
• Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη.
• Την κατάργηση της μετενέργειας (δηλαδή της παράτασης ισχύος) στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν.
• Την κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις.
•Το «πάγωμα» των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.
•Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατρών, δικαστικών, νομικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών) σε ποσοστό 10% από 1η Ιουνίου.
•Νέα περικοπή των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ σε ποσοστό 12% σε όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης και των επικουρικών συντάξεων, θα κατατεθεί στη Βουλή εφαρμοστικός νόμος.
•Με απόφαση πρόκειται να καταργηθεί το ειδικό επίδομα για συμβασιούχους στα πανεπιστήμια και το επίδομα τροφής (κουπόνια) για φοιτητές, απόφαση που κατ’ ουσίαν θα οδηγήσει στο κλείσιμο των πανεπιστημιακών λεσχών.
•Θα θεσμοθετηθεί διάταξη με την οποία θα υποχρεώνεται η ΔΕΗ να μεταφέρει στο λογαριασμό «100» του Δημοσίου που τηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος τις εισπράξεις από το τέλος ακινήτων εντός δύο ημερών.
Έχει ζητηθεί από τα κόμματα εξουσίας να δεσμευθούν ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα υπάρξει πρόνοια για την κατάργηση της μονιμότητας και των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα απομακρύνονται με την κατάργηση των θέσεών τους.
Επίσης, άμεσα θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του Δημοσίου που δεν αναφέρονται αναλυτικά.
Να εκδοθούν οι εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων: λογιστές, γιατροί, οδοντίατροι, οπτικά, κέντρα αδυνατίσματος, κέντρα αισθητικής, κεντρικές αγορές τροφίμων, φορτοεκφορτωτές κ.ά.
Υπάρχει απαίτηση να κλείσουν τα επιχορηγούμενα από τον προϋπολογισμό ερευνητικά κέντρα.
Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.
Θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (όλους όσοι εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών), που είναι 400 ευρώ στις πόλεις με πληθυσμό κάτω των 200.000 ατόμων και 500 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Περί επιτήρησης
Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ό,τι αφορά την επιτήρηση, ο επίτροπος Όλι Ρεν, τρία 24ωρα μετά την απόφαση της 21ης Φεβρουαρίου, μας υπενθύμισε το ρόλο του Διεθνούς Οικονομικού και Πολιτικού Ελέγχου. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο διαιτητής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και ο προπονητής σε ό,τι αφορά την τεχνική βοήθεια προς τις κρατικές αρχές», δήλωσε ο επίτροπος για την Οικονομία, τονίζοντας το διπλό ρόλο των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής που βρίσκονται και συνεργάζονται με τις αρμόδιες εθνικές αρχές στην Ελλάδα. Ο κ. Ρεν είπε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αθήνα 16 υπάλληλοι της Επιτροπής, οι οποίοι ανήκουν στη λεγόμενη Ομάδα Δράσης που τελεί υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ και πως στην ομάδα αυτή πρόκειται να προστεθούν περί τα έξι άτομα.
Στην Ελλάδα εκτός από τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής υπάρχουν και οι εμπειρογνώμονες κρατών-μελών της ευρωζώνης που συμβουλεύουν τις ελληνικές αρχές και παρέχουν τεχνική βοήθεια σε τομείς όπως η είσπραξη των φόρων, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κ.ά. Στην Αθήνα βρίσκονται και στελέχη της Επιτροπής που εποπτεύουν την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ παράλληλα παρέχουν βοήθεια ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η κρατική μηχανή και να βελτιωθεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Ρεν μας ειδοποίησε πως τόσο η τεχνική βοήθεια, όσο και η εποπτική λειτουργία πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger