Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών στο Βόλο καθώς και τον 37χρονο δράστη, με προορισμό τη Σκόπελο




Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από προσωπικό του τμήματος Ασφαλείας ΓΔΙΝ της Λιμενικής Αρχής Βόλου, εντός της κεντρικής προβλήτας του λιμένα, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 37χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός της χειραποσκευής του, επιμελώς καλυμμένη με είδη ρουχισμού, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 1.220,00 γραμμαρίων.
Μετά την προσαγωγή του στο Λιμενικό κατάστημα και σε περαιτέρω ενδελεχή  έλεγχο της χειραποσκευής του, βρέθηκε απόκομμα εμβάσματος ύψους 1.100 ευρώ, με αναγραφόμενο αποστολέα 39χρονο, κάτοικο Αλοννήσου.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προέκυψε ότι ο ενδιάμεσος παραλήπτης της ανωτέρω ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, πριν την παραλαβή αυτής από τον 39χρονο, θα παρευρισκόταν  σε χώρο του λιμένα Αλοννήσου, με τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ που θα ταξίδευε ο 37χρονος.
Άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και μεσημβρινές ώρες της 21-02-2012 απέπλευσε πλωτό περιπολικό σκάφος με προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας, προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και τον 37χρονο δράστη, με προορισμό τη Σκόπελο, όπου επιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με τελικό προορισμό την Αλόννησο.
Απογευματινές ώρες της 21-02-2012, κατά τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στην Αλόννησο, παρουσιάσθηκε ο ενδιάμεσος παραλήπτης, 45 ετών κάτοικος Αλοννήσου και συνελήφθη εντός του οχήματός του,  ενώ παραλάμβανε από τον 37χρονο την ανωτέρω ναρκωτική ουσία. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του Ι.Χ.Ε οχήματος, βρέθηκε επίσης ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 3 γραμμαρίων, καθώς και αποκόμματα εμβασμάτων με εμπλεκόμενο αποστολέα τον 37χρονο.  
Προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας Βόλου, προέβη σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον 39χρονο τελικό παραλήπτη, παρουσία του ενδιάμεσου 45χρονου, στην περιοχή «ΚΕΡΑΙΕΣ ΟΤΕ» παλιάς χώρας Αλοννήσου, όπου ανέμενε με μοτοσικλέτα και αφού εμφάνισε ζυγαριά ακριβείας, παρέλαβε την κατασχεμένη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.
Ακολούθησαν κατ’ οίκον νομότυπες έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων  και  βρέθηκε στην οικία του 39χρονου μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 4 γραμμαρίων.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Βόλου, ενώ κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, το Ι.Χ.Ε. όχημα, η μοτοσικλέτα και  τρία κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger