Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επιθέσεις σε κυβερνητικές/κρατικές ιστοσελίδες εν όψει ψήφισης Μνημονίου 2

Επιθέσεις σε κυβερνητικές/κρατικές ιστοσελίδες
Κατανεμημένη κυβερνοεπίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS) φαίνεται οτι πραγματοποιείται εναντίον του συνόλου των κυβερνητικών  ιστοσελίδων αυτή την στιγμή. Η ιστοσελίδα (www.primeminister.gov.gr) του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου εδώ και αρκετή ώρα είναι εκτός λειτουργίας,καθώς και οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης (www.ydt.gr) και της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr). <…>
Η αγανάκτηση όλων αποτυπώνεται όπως διαπιστώνουμε καθημερινά με καθολικές και ισχυρές αντιδράσεις εναντίον των πολιτικών και των θεσμών που εκφράζουν. Μετά την οργισμένη αντίδραση των πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος, σειρά  είχαν όπως φαίνεται  και οι κυβερνητικές ιστοσελίδες, αρχίζοντας με αυτή του Λουκά Παπαδήμου.
Η ιστοσελίδα όπως διαπίστωσε το SecNews βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετή ώρα, ενώ ο επισκέπτης βλέπει το παρακάτω κατα την επίσκεψή του, δείγμα του υψηλού φόρτου και των προβλημάτων πρόσβασης από ενδεχόμενη κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας
primeminister.gov .gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter από το #OpGreece οι ιστοσελίδες τέθηκαν εκτός λειτουργίας τις παρακάτω χρονικές στιγμές:
opgreecetime [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν αυτή την στιγμή, η επιτυχής στοχοποίηση του Astynomia.gr και primeminister.gov.gr πραγματοποιήθηκε από το γνωστό group χακτιβιστων Αnonymous με την βοήθεια υποστηρικτών αυτών. Δείτε το σχετικό Screenshot από την δυσλειτουργία της ιστοσελίδας www.astynomia.gr:
astynomia.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
ydt.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr), του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (www.yyka.gov.gr) αλλά και η ιστοσελίδα της Βουλής (www.hellenicparliament.gr) η οποία αντιμετωπίζει περιορισμένα προβλήματα πρόσβασης. Τελικά η ιστοσελίδα της Βουλής τέθηκε εκτός λειτουργίας όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω, μη μπορώντας να αποκριθεί στην στοχευμένη επίθεση των hackers:
hellenic.parliament.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Αυτή την στιγμή εκτός λειτουργίας τέθηκε και η ιστοσελίδα του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου (www.evenizelos.gr) που εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα λόγω αυξημένου όγκου δικτυακής κίνησης:
evenizelos.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!Επόμενος στόχος της μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης των Hackers φαίνεται οτι ήταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (www.mod.gr), η ιστοσελίδα του οποίου με την σειρά της τέθηκε εκτός λειτουργίας όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω Screenshot:
mod.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Σε εξέλιξη παραμένει αυτή την στιγμή και η επίθεση στην ιστοσελίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ (www.pasok.gr) οπού η πρόσβαση είναι αδύνατη και η σελίδα δείχνει να μην ανταποκρίνεται ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην ιστοσελίδα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (www.nd.gr). Δείτε παρακάτω τα Screenshots σχετικά με τις επιθέσεις:
www.pasok .gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!www.nd .gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Η ιστοσελίδα του Υπουργειου Θαλασσίων Υποθέσεων,Νήσων και Αλιείας (www.yen.gr) είναι και αυτή εκτός λειτουργίας σύμφωνα με μήνυμα που έχει αναρτηθεί αναφέροντας «Προσωρινά εκτός λειτουργίας»:
yen.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί επίσης και η Διαδικτυακή Πύλη του Υπουργείου Οικονομικών (www.mof-glk.gr) καθώς και η ιστοσελίδα του ΕΟΤ (www.visitgreece.gr). Δείτε παρακάτω τις ιστοσελίδες όπως είναι μέχρι αυτή την ώρα:
mof glk.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
eot.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Eκτός λειτουργίας όπως διαπιστώνουμε έχει τεθεί και η ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας (www.presidency.gr). Ο εξυπηρετητής που στοχοποιήθηκε από τους hackers βρίσκεται όπως διαπιστώσαμε στις υποδομές της ανοικτής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης OpenGov. Aναφορικά με την συγκεκριμένη επίθεση εντοπίστηκε και σχετικό μήνυμα στο Pastebin [δείτε εδώ] χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι σχετικό με την υπόθεση κυβερνοεπίθεσης στην ιστοσελίδα. Δείτε παρακάτω το σχετικό Screenshot από την Προεδρία της Δημοκρατίας:
presidency.gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Χωρίς τέλος μοιάζουν να είναι οι επιθέσεις εναντίον .gov.gr ιστοσελίδων. Η κεντρική κυβερνητική ιστοσελίδα (government.gov.gr) είναι και αυτή με την σειρά της εκτός λειτουργίας:
government.gov .gr .down  [Αποκλειστικό Συνεχής ενημέρωση] Κυβερνοεπίθεση DDoS εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων!!
Το εύρος της επίθεσης που διαπιστώνουμε είναι πρωτοφανές για τα Ελληνικά χρονικά με τις ιστοσελίδες να πέφτουν η μία μετα την άλλη εκτός λειτουργίας, από τα ηλεκτρονικά πυρά των hackers . Το σίγουρο είναι οτι αντιστοίχου κλίμακας επίθεση (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) δεν έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν εναντίον Ελληνικών Κυβερνητικών ιστοσελίδων.
Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί οτι οι επιθέσεις εναντίων των ιστοσελίδων είναι τόσο ισχυρές και κλιμακούμενες που οι ιστοσελίδες δεν έχουν επανέλθει σε λειτουργία αρκετές ώρες μετά την επίθεση.
To SecNews θέλει να ευχαριστήσει το σύνολο των αναγνωστών του αλλά και όσους απέστειλαν πληροφορίες σχετικά με τις ιστοσελίδες που δέχτηκαν επίθεση.
Ιδιαίτερα επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τα #OpGreece και #Anon_1512 για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση μέσω Twitter.
https://www.secnews.gr/archives/39193

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger