Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ρεκόρ Όλων των Εποχών στις Εξαγωγές η Ελλάδα το 2011! 22,45 δις Ευρώ!

Από το greece-salonika.blogspot.com Σημείωση olympia. Μια ωραία απάντηση στους μηδενιστές ότι η Ελλάδα δε παράγει τίποτα. Εσπασε κάθε ρεκόρ στις εξαγωγές τις για το 2011 σε συνθήκες απίστευτης οικονομικής κρίσης, εγκλωβισμένη σε ένα από τα ακριβότερα νομίσματα του πλανήτη, καθώς και με εξοντωτική υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Φανταστείτε να υπάρξει μία στοιχειωδώς σοβαρή κυβέρνηση με τα απαιτούμενα μέτρα τι μπορούμε να πετύχουμε.
“Εν μεσω κρίσης οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας κατάφεραν να αποδείξουν ότι η χώρα και παράγει και εξάγει πετυχαίνοντας το ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών των 22,45 δις ευρώ. Σύμφωνα με ανάλυση του… Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, από τη μία πλευρά, «επιβεβαιώθηκε η κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ εξωστρέφειας σε απόλυτους αριθμούς για την αξία των εξαγωγών».
Από την άλλη, όμως, «συνεχίστηκε η άσκηση πιέσεων σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυναμική του εξωτερικού εμπορίου της χώρας», στο κατώφλι της νέας χρονιάς.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη «το 2011 αποτέλεσε οδηγό για το συνολικό μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας, ώστε να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη και να εδραιωθούν προοπτικές ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και της παραγωγής πλούτου στη χώρα. Περισσότερες εταιρείες επιχείρησαν με επιτυχία πέρυσι να εξάγουν, προϊόντα ελληνικά, προϊόντα ποιότητας, με τεχνογνωσία και προστιθέμενη αξία, που πρωταγωνίστησαν στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Πέρυσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι η εξωστρέφεια είναι πυλώνας ανάπτυξης και απάντηση στην ύφεση. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »
http://olympia.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger