Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί στην δεύτερη απεργιακή ημέρα Σάββατο, 11 Φλεβάρη στις 11.30πμ στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί στην δεύτερη απεργιακή ημέρα Σάββατο, 11 Φλεβάρη στις 11.30πμ στην πλ. Ελευθερίας, Βόλος για να προωθήσουμε τη πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης της τρόικας και των τροϊκανών, τη κυβέρνηση της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.
Παρά τις "ένδοξες" προβλέψεις της κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου για την "ιστορική" συμφωνία, το καπιταλιστικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο. Κάθε απόπειρα σωτηρίας του καπιταλισμού βυθίζει τη παγκόσμια οικονομία.
Το πραγματικό δίλλημα που τίθεται είναι: χρεοκοπία ή επανάσταση, κι αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, δηλ.το ποια κοινωνική τάξη θα έχει την εξουσία και ποια θα χρεοκοπήσει.

Το ΕΕΚ παλεύει για τη πλήρη διαγραφή του χρέους χωρίς όρους, την πλήρη εθνικοποίηση βιομηχανιών που κλείνουν, απολύουν ή μειώνουν μισθούς, την εθνικοποίηση όλου του τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς καμιά αποζήμιωση στους καπιταλιστές και κάτω από τον έλεγχο των εργατικών συμβουλίων, για δωρέαν υγεία και παιδεία για όλο το λαό, τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Το σύνθημα των Βαλκάνιων κομμουνιστών στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ήταν "Θάνατος στον καπιταλισμό, Ελευθερία στους ανθρώπους", κι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την επαναστατική κινητοποίηση των μαζών και την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες.

Μπροστά στο κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής οι καταπιεσμένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)
www.eek.gr
(Το πρόγραμμα δράσεων της Κυριακής 12/2, θα καθοριστεί μαζί με άλλες συλλογικότητες).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ???? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ..ΚΟ.ΚΟ.ΚΟ.ΚΟ.ΚΟ...ΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.......

Powered By Blogger