Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σαλπάρει εντός της ημέρας το «Αqua Maria»


Εντός της ημέρας, και αφού πάρει έγκριση από τους επιθεωρητές του ρωσικού νηογνώμονα, αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου τα δρομολόγιά του το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Αqua Maria» της «NEL Lines», το οποίο χθες, προερχόμενο από Καβάλα, με 323 επιβάτες, προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Νικολάου της Μύρινας, Λήμνου.

Από την πρόσκρουση άνοιξε ρήγμα δίπλα στον καταπέλτη, σε ύψος περίπου δύο μέτρων από την ίσαλο γραμμή, ενώ δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η βλάβη έχει ήδη αποκατασταθεί και το πλοίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.

Να σημειωθεί ότι το χθεσινό προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου για Άγιο Ευστράτιο- Λαύριο, στις 19:30, με 65 επιβάτες, παρέμεινε ανεκτέλεστο.

Στο μεταξύ, σε κινητοποιήσεις κατέρχονται την Πέμπτη οι κάτοικοι της Λήμνου, οι οποίοι έχουν ζητήσει από τον υφυπουργό Ανάπτυξης/ Ναυτιλίας 'Άδωνη Γεωργιάδη, τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού, προκειμένου να μπει στη γραμμή νεότερο και πιο σύγχρονο πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger