Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

O κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, για την ανάγκη διερεύνησης των καταγγελιών από εμπόρους και καταστηματάρχες της Αθήνας για πιθανές σχέσεις αστυνομικών με μετανάστες διακινητές ναρκωτικών,


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, για την ανάγκη διερεύνησης των καταγγελιών από εμπόρους και καταστηματάρχες της Αθήνας για πιθανές σχέσεις αστυνομικών με μετανάστες διακινητές ναρκωτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Στην κραυγή αγωνίας των πολιτών –ιδιαίτερα των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας– και στις αναρίθμητες καταγγελίες για την ανεξέλεγκτη «έκρηξη» της εγκληματικότητας, έρχονται να προστεθούν ανησυχητικά δημοσιεύματα που μεταφέρουν υπόνοιες για σχέσεις αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες και τμήματα του κέντρου της πρωτεύουσας, με λαθρομετανάστες διακινητές ναρκωτικών!
Τις υπόνοιες καταθέτουν πολίτες και καταστηματάρχες της Κυψέλης, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι, αν και πολύ συχνά προβαίνουν σε καταγγελίες στην Αστυνομία για τα όσα συμβαίνουν στις γειτονιές τους, εντούτοις από τη στιγμή της καταγγελίας και μέχρι την έλευση των αστυνομικών, οι διακινητές ναρκωτικών εξαφανίζονται σαν να έχουν ειδοποιηθεί...
Καταθέτουν, μάλιστα, ότι αυτό έχει επαναληφθεί πολλές φορές, γεγονός που δημιουργεί στους ίδιους τους καταγγέλλοντες σοβαρές υπόνοιες για «εσωτερική ενημέρωση» των διακινητών!
Επιπρόσθετη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει πολλούς καταστηματάρχες και επαγγελματίες της περιοχής στη θλιβερή απόφαση να ζητήσουν τη βοήθεια αμειβομένων μπράβων, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους!
Αντιλαμβάνεται κανείς τους κινδύνους, αλλά και το εντεινόμενο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών από την κατάσταση αυτή. Ανασφάλεια που ενισχύεται και από το γεγονός ότι την εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας καλούνται να αντιμετωπίσουν τα «αποψιλωμένα» από έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή αστυνομικά τμήματα.
Με δεδομένο ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερωθεί από τους ίδιους τους καταγγέλλοντες για την κατάσταση που επικρατεί, έχει λάβει κάποια μέτρα για να την αντιμετωπίσει; Εδώ δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις και μάλιστα άμεσες!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger