Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ευρώ ή δραχμή; Χμμ... λέω να διαλέξω την κουρτίνα no3!!



Χαμός, απειλές και δε συμμαζεύεται η κατάσταση!  Χρεοκοπία, αλλαγή νομίσματος, απολύσεις, ..., ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κινητό,φαΐ...  Δεν ξέρουμε από πού θα μας έρθει το επόμενο χτύπημα. Φακέλους βλέπω κάτω απ'την πόρτα και με λούζει κρύος ιδρώτας! Μέτρα, μνημόνια, χαράτσια κτλ έρχονται από παντού... 

ΑΛΛΑ... έχουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος... Χαλυβουργοί και εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι αντιστέκονται! Στις δουλειές τους, στις γειτονιές τους, μαζεύονται, συζητάνε, συναποφασίζουν και δρουν.  Προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση, να την σταματήσουν! Όπου σπέρνουν την επίθεση, φυτρώνει η επίθεση!!

Βέβαια έχουμε και το απειλητικό δίλημμα: Ευρώ ή δραχμή;  

Ερώτημα που αν ανοίξεις την τηλεόραση, την εφημερίδα ή τον Η/Υ ξεπετάγονται μπροστά σου...

Κι από σενάρια; Άλλο τίποτα.  Και δώστου πείσμα για το ποιό νόμισμα είναι καλύτερο, και δώστου αντιπαραθέσεις και βγαίνουν και οι διάφοροι πεφωτισμένοι και λένε τα δικά τους (αναλύσεις επί αναλύσεων, φαεινές , έτοιμες "λύσεις" κ.α)

Εγώ λοιπόν δεν έχω να διαλέξω απ'τις κουρτίνες no1 ή no2 αφού έτσι κι αλλιώς για μένα αυτό το ερώτημα είναι... ΖΟΝΓΚ. Εγώ θα διάλεγα την κουρτίνα no3!

Δε με νοιάζει το νόμισμα αρκεί να έχω δουλειά και μισθό , δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, φαΐ καθημερινά στο τραπέζι, σύνταξη της προκοπής,...  Τα έχω; Όχι!  Άρα τί να διαλέξω; Με ποιό νόμισμα θα μας κλέβουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ; Αφού έτσι κι αλλιώς θα μας κλέβουν! Σε τί νόμισμα θα με αποζημιώσουν αν μ'απολύσουν; Αφού δεν πρόκειται να με αποζημιώσουν. Τους νόμους τους έχουν κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Με τί νόμισμα θα πληρώσω το χαράτσι; Αφού εγώ και ο υπόλοιπος λαός δεν έχουμε τα ευρώ (καλά για δραχμές εννοείται πως δεν έχουμε...) να τον πληρώσουμε- αλλά ούτε και θέλουμε να το πληρώσουμε! 

Γιατί λοιπόν να ασχοληθούμε και να αναλωθούμε μ'αυτό το ζήτημα σε τέτοιο βαθμό που να μας τρομοκρατεί;

Το αν θα μείνουμε με ευρώ ή αν ξανάρθει η δραχμή, μάλλον, δεν θα το ορίσουμε εμείς, αλλά οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στους οποίους η χώρα είναι εξαρτημένη και "δεμένη" με το ευρώ, όπως οι  Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές με τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου τους, έχουν σιδηροδέσμια τη χώρα μας προκειμένου (και Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι) να την ελέγχουν σε κάθε πολιτικό-οικονομικό και στρατηγικό τομέα.

Το αν θα βγούμε απ'το ευρώ σίγουρα θα είναι για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα. Για να σώσουν αυτοί τις οικονομίες τους (...μιας και η ελληνική είναι οικονομία-βαρίδι στην ΕΕ...) και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να ξεζουμίζουν τη εργατιά και το λαό.

Σίγουρο είναι πως το πολιτικό σκηνικό  έχει τριγμούς (οι οποίοι εντείνονται όσο ο λαός αντιστέκεται) γι'αυτό και ψάχνει κόλπα (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ, προφυλάκιση Εφραίμ κ.α) προκειμένου αφενός να αποπροσανατολίσουν την εργατιά και το λαό απ'το επίδικο που είναι η επίθεση (μέτρα,χαράτσια,απολύσεις, μειώσεις μισθών συντάξεων κτλ)   και αφετέρου να ανασυγκροτηθούν προκειμένου να συνεχίσουν με ακόμη καλύτερους -γι'αυτούς- όρους,  την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου,( Παπανδρέου, Καραμανλή κοκ).

Φραγμό στο μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ μπορούν και πρέπει να βάλουν οι μαζικοί, παρατεταμένοι και ανυποχώρητοι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες. Ο λαός,η εργατιά και η νεολαία πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα και να ανταμώσουν όλοι μαζί στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Οι χαλυβουργοί και όλος ο αγωνιζόμενος λαός δείχνουν το δρόμο! 

Μέτωπο Αντίστασης λαού και εργατών
Νίκη στον Αγώνα των Χαλυβουργών!

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger