Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ hotels.gr ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΑΓΝΩΝΤΑΣ ΑΓΝΩΝΤΑΣ Η παραλία του Αγνώντα απέχει 8 χλμ. από την πρωτεύουσα της Σκοπέλου, τη Χώρα. Πρόκειται για μία πευκόφυτη παραλία με βότσαλο, με υπέροχα ηλιοβασιλέματα, γραφικές ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Η μικρή παραλία είναι βοτσαλωτή και πολυσύχναστη. Το όνομα της το πήρε από το δρομέα Ολυμπιονίκη Άγνωντα, όταν το 569 π.Χ. γύρισε νικητής από την Ολυμπία και αποβιβάστηκε εδώ.
ΣΤΑΦΥΛΟΣ ΣΤΑΦΥΛΟΣ Η παραλία του Στάφυλου είναι η πιο κοντινή στην πόλη της Σκοπέλου καθώς απέχει μόλις 4 χλμ. από την Σκόπελο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κόλπο με μοναδική αμμουδιά και καταγάλανα νερά. Είναι από τις πιο κοσμικές παραλίες του νησιού. Εδώ υπάρχουν δύο εστιατόρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες και αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μην παραλείψετε να θαυμάσετε επίσης τη φημισμένη σπηλιά του Στάφυλου.
Η παραλία πήρε το όνομα της από τον μυθικό Πρίγκιπα Στάφυλο, του  οποίου ο τάφος βρέθηκε στο μικρό ακρωτήρι στην άκρη της παραλίας μαζί με το χρυσό του ξίφος το οποίο σήμερα εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών. Σύμφωνα με το μύθο ο Πρίγκιπας Στάφυλος, γιος του βασιλιά Διόνυσου και της Αριάδνης, εγκαταστάθηκε εκεί το 1600 π.Χ.
ΒΕΛΑΝΙΟ ΒΕΛΑΝΙΟ Το Βελανιό είναι η συνέχεια της παραλίας του Σταφύλου με φυσικό σύνορο τους το μικρό ακρωτήρι. Είναι μία αρκετά μεγάλη παραλία με ψιλή αμμουδιά και πεντακάθαρα διάφανα νερά. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ στο τέλος της παραλίας υπάρχει μία πηγή με πόσιμο νερό. Παλαιότερα το Βελάνιο ήταν η πιο γνωστή παραλία γυμνιστών του νησιού.
ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Μετά την παραλία του Σταφύλου και πριν από την παραλία του Αγνώντα, στην περιοχή του Αμάραντου βρίσκονται αρκετοί μικροί κολπίσκοι στη σειρά, οι περισσότεροι από αυτούς βραχώδεις και με πεύκα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα και προσφέρουν σκιά και δροσιά στους λουόμενους τις καυτές μέρες του Καλοκαιριού.
Αποτελούν την ιδανική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν απομονωμένες παραλίες. Επίσης συνίσταται για ψάρεμα και για καταδύσεις.
ΛΙΜΝΟΝΑΡΙ ΛΙΜΝΟΝΑΡΙ Μικρός καταπράσινος όρμος που βρίσκεται πολύ κοντά στον Αγνώντα. Απέχει 9,5 χλμ. από τη Σκόπελο. Είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Σκοπέλου με πολύ ψιλή άσπρη άμμο. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες και μπορείτε να φάτε στις δύο παραθαλάσσιες ταβέρνες.
Μετά το Λιμνονάρι υπάρχουν οι παραλίες της Γλυφάδας, της Καναπίτσας, της Αμμουδίτσας που μπορείτε να πάτε μόνο με βάρκα από τον Αγνώντα.
ΠΑΝΟΡΜΟΣ ΠΑΝΟΡΜΟΣ Η παραλία του Πανόρμου βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκοπέλου και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.  Πρόκειται για ένα μεγάλο όρμο που αποτελείται από μία μεγάλη βοτσαλωτή παραλία και πολλά μικρά κολπάκια με πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά. Στο σημείο αυτό του νησιού μπορεί κάποιος να δει ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση καθώς και αρκετές ταβέρνες, καφετέριες, μαγαζιά, και καταλύματα.
AΝΤΡΙΝΕΣ AΝΤΡΙΝΕΣ Ο μύθος λέει πως οι Αντρίνες πήραν το όνομα τους από μία γυναίκα πειρατή την Αντρίνα, που έφτασε στο νησί με το πειρατικό καράβι και τους άντρες της για να το κατακτήσουν. Οι πειρατές της Αντρίνας αποβιβάστηκαν στον Πάνορμο ενώ εκείνη έκρυψε το καράβι σε έναν από τους κόλπους και περίμενε. Οι άντρες της νικήθηκαν από τους Σκοπελίτες και όταν η Αντρίνα έμαθε τα άσχημα νέα έπεσε στη θάλασ­σα και πνίγηκε.
Οι Αντρίνες βρίσκονται ανάμεσα στον Πάνορμο και τη Μηλιά σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία και είναι μία σειρά από μικρούς κόλπους ήσυχους και απομονωμένους. Οι μικρές παραλίες τους έχουν βότσαλα και σκιές από πεύκα. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα εκεί από τα μονοπάτια κατεβαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο.
ΜΗΛΙΑ ΜΗΛΙΑ Η πιο όμορφη και μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με χρυσή αμμουδιά. Θα την βρείτε κοντά στον Πάνορμο και τις Αντρίνες. Οργανωμένη παραλία, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, διαθέτει θαλάσσια σπορ, ομπρέλες, ξαπλώστρες, έχει καθαρά κρυστάλλινα νερά και αν θέλετε να απομονωθείτε μπορείτε να περπατήσετε προς το τέλος της, όπου θα βρείτε μικρούς ήσυχους κόλπους πίσω από τα βράχια. Απέναντι από τη Μηλιά, βρίσκεται και το μικρό πευκόφυτο νησάκι Δασιά.
ΚΑΣΤΑΝΙΚΑΣΤΑΝΙ Η παραλία Καστάνι απέχει 14 χλμ. από την πόλη της Σκοπέλου και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παραλία της Μηλιάς. Πρόκειται για μία πανέμορφη αμμουδιά με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Είναι πολυσύχναστη κατά την υψηλή περίοδο (Ιούλιο – Αύγουστο), ενώ τον υπόλοιπο καιρό είναι αρκετά ήσυχη.
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ Η παραλία του Περιβολιού βρίσκεται 4 χλμ. από τη Γλώσσα, το δεύτερο λιμάνι της Σκοπέλου. Πρόκειται για μία απομακρυσμένη παραλία με διάφανα και πεντακάθαρα νερά. Ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ησυχία και απομό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger