Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. με την οποία ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου μετά το πέρας της προθεσμίας που είχε ζητήσει από τη F.I.F.A.


Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, με την οποία ζητά ενημέρωση και άμεσες απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου μετά το πέρας της προθεσμίας που είχε ζητήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επιστολή του κ. Νάκου, το περασμένο καλοκαίρι οι πολίτες της Μαγνησίας παρακολούθησαν με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση την κατάληξη της περιπέτειας της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία αν και την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο ήταν σύμφωνα με τη τελική βαθμολογία της Superleague η καλύτερη επαρχιακή ομάδα και μία από τις πρώτες της χώρας, τελικά καταδικάστηκε σε αφανισμό με απόφαση της διορισμένης από την κυβέρνηση Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρεται στην επιστολή του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της F.I.F.A. κ. Μάρκους Κάτνερ, η οποία μόλις πριν λίγες ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα και στην οποία αναφέρεται ότι, «Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή (Επαγγελματικού Αθλητισμού) δύναται να υπερκεράσει αποφάσεις, ληφθείσες από την Ομοσπονδία, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου διαμαρτύρεται ότι είχε εγκριθεί η συμμετοχή του από την ΕΠΟ στη Λίγκα πριν η Ε.Ε.Α. αποφασίσει το αντίθετο. Αυτές οι διαδικασίες σημαίνουν ότι ένα κυβερνητικό όργανο μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα που θα έπρεπε να είναι στην αποκλειστική υπευθυνότητα της ΕΠΟ. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως κυβερνητικός παρεμβατισμός στα εσωτερικά θέματα της Ομοσπονδίας, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της FIFA».
Επιπλέον ο κ. Νάκος, επισημαίνει την ύπαρξη εκτενούς αλληλογραφίας ανάμεσα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και των αρμοδίων οργάνων της F.I.F.A. Από τον Σεπτέμβριο του 2011, με αφορμή την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου η F.I.F.A. προσπαθεί να διαλευκάνει τη διαδικασία αδειοδότησης των επαγγελματικών ομάδων στα Ελληνικά πρωταθλήματα και η Ε.Π.Ο. φαίνεται να ζητάει κάποια πίστωση χρόνου. Έτσι, στις 17 Νοεμβρίου εστάλη προσωπική επιστολή του γενικού γραμματέα της  κ. Ζερόμ Βάλκε προς τον κ. Πιλάβιο, στην οποία τονίζεται ότι η F.I.F.A. δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση σχετικά με τα ερωτήματα που έχει θέσει.  Ως αντίδραση στην τελευταία επιστολή, φαίνεται από τα δημοσιεύματα στον τύπο, πως ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. ζήτησε στις 30 Νοεμβρίου έναν μήνα παράταση, προκειμένου να απαντήσει ισχυριζόμενος, ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες πρέπει να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο βουλευτής του νομού καταλήγει τονίζοντας, ότι η παραπάνω προθεσμία που ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο.  ζήτησε από τα αρμόδια όργανα της F.I.F.A., έχει εδώ και δύο εβδομάδες εκπνεύσει. Συνεπώς, δεδομένου ότι ο χειρισμός από τον ίδιο του παραπάνω ζητήματος έχει άμεσο αντίκτυπο στα συμφέροντα αλλά και στη θέση της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης του Βόλου, ζητά να ενημερωθεί άμεσα ο ίδιος  αλλά και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας μας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που η F.I.F.A επιτακτικά θέτει, αλλά και κυρίως στα ζητήματα που εδώ και μήνες προτάσσει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία κατάφωρα έχει πέσει θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης και της παραβίασης του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger