Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου με την οποία ζητά να καταργηθεί η αυθαίρετη πρακτική της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Βόλου να εισπράττει εξέταστρα και από τα επείγοντα περιστατικά.



Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την ανάγκη άμεσης κατάργησης της πρακτικής της Διοίκησης του Νοσοκομείου του Βόλου να εισπράττει εξέταστρα και από τα επείγοντα περιστατικά, αλλά και για το ζήτημα της αντιδικίας του Διοικητή με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχετικά με την ανάγκη αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, αυθαίρετα και πέρα από κάθε ιατρική άποψη έχει χαρακτηρίσει ο Διοικητής ως «επείγον» περιστατικό μόνο αυτό, που εν συνέχεια νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Έτσι, η Διοίκηση δεν τοποθετεί αρμόδιο ιατρό διαλογής για το διαχωρισμό του «επείγοντος» από το «χρόνιο» περιστατικό, με αποτέλεσμα μόνο στο Νοσοκομείο του Βόλου να εισπράττεται το ποσό των πέντε ευρώ από κάθε προσερχόμενο προς εξέταση ασθενή, πλην των νοσηλευομένων και των ευπαθών ομάδων. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στο Νοσοκομείο του Βόλου, αδιαφορώντας παντελώς για την από 25-7-2011 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας, όπου ρητώς αναφέρεται, ότι της καταβολής του εξέταστρου των πέντε ευρώ εξαιρούνται οι προσερχόμενοι στα Νοσοκομεία της χώρας, ως επείγοντα περιστατικά. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο, δηλώσεις του κυρίου Υποδιοικητή του Νοσοκομείου, ότι «η καταβολή των πέντε ευρώ στα Επείγοντα του Νοσοκομείου είναι μία απόφαση πολιτική η οποία δεν μπορεί να μην εφαρμοσθεί εφόσον ο ίδιος είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου και δεν ασκεί πολιτική». Στη συνέχεια ο βουλευτής τονίζει ότι, στις δύσκολες από οικονομικής απόψεως περιόδους που περνά η χώρα μας, είναι αναγκαίο να μην επιβαρύνονται επιπλέον οι πολίτες με έξοδα για την ιατρική τους περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά όταν προσέρχονται ως επείγοντα περιστατικά.
Επιπλέον ο κ. Νάκος επισημαίνει προς τον Υπουργό Υγείας, ότι η συμπεριφορά του κ. Διοικητή απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους της περιοχής μας και ιδιαίτερα πρόσφατα προς τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς απαράδεκτη. Ο κ. Διοικητής ουδεμία πρόταση και ουδένα έλεγχο δέχεται, αντίθετα επιτίθεται με ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, όπως πρόσφατα έγινε στην περίπτωση του Προέδρου του Τ.Ε.Ε. ο οποίος κατέθεσε προτάσεις αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου.
Καταλήγοντας ο κύριος Νάκος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της επιπλέον επιβάρυνσης των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο της πόλης, καθώς και ποιος ευθύνεται για τις παραπάνω αυθαίρετες πρακτικές της διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger