Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Επικίνδυνη ανεπάρκεια του κ. Μπασδάνη

Το να έχει κανείς φιλοδοξίες στη ζωή του είναι καλό και θεμιτό. Το να γίνεται όμως η φιλοδοξία τρόπος ζωής του, είναι κάτι άλλο. Δυστυχώς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, βιώνουμε για άλλη μια φορά το ίδιο έργο. Ο αναδειχθής, από εκπρόσωπος της 3ης σειρά Παράταξης, Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μπασδάνης ανέδειξε την πλήρη ανεπάρκειά του στην άσκηση των καθηκόντων του.
Η Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 176/6-2-2008, και η οποία έχει ως θέμα τον «Ενιαίο Κανονισμό Αρμοδιοτήτων και Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων», ορίζει στο Άρθρο 4 (παράγραφοι 1 και 4) ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου με έγγραφη πρόσκληση, που υπογράφει ο Πρόεδρός της και η οποία κοινοποιείται στα μέλη του το αργότερο πέντε (5) ημέρες προ της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση αναγράφονται τα προς συζήτηση θέματα της ημερήσιας διάταξης, που προσδιορίζει η Διοικητική Επιτροπή».
Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μπασδάνης και να λειτουργήσει ανάλογα όταν συγκαλούσε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου με θέματα τον ΙΑΣΩΝΑ και το χαράτσι της ΔΕΗ, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Διοικητικής Επιτροπής. Δυστυχώς δεν το έπραξε.
Είναι άραγε τυπικό το θέμα, που εμείς του δίνουμε «διαστάσεις» όπως ατυχώς ισχυρίζεται ο ίδιος; Ασφαλώς και δεν τυπικό ζήτημα η λειτουργία του ΔΣ του Επιμελητηρίου. Αν ο κ. Μπασδάνης ονειρεύεται να λειτουργήσει το Επιμελητήριο στη βάση της «αρχής του ενός ανδρός», του συνιστούμε να ξυπνήσει σύντομα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχει και θέμα ουσίας και μάλιστα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.
Ο κ. Μπασδάνης, ως Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την παραχώρηση των μετοχών του ΙΑΣΩΝΑ στο Δήμο, που έχει στη διάθεσή του το Επιμελητήριο Μαγνησίας όπως κατήγγελλε ο Γεν Γραμματέας του Επιμελητηρίου. Τι θα ψήφιζε ο ίδιος στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου; Μήπως αυτό ακριβώς ήθελε; παρακάμπτοντας τη Διοικητική Επιτροπή να φέρει το ΔΣ του Επιμελητηρίου προ τετελεσμένων γεγονότων; Τέτοιες μεθοδεύσεις εκτός από άγνοια των διαδικασιών, αναδεικνύονται ως επικίνδυνες, για τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου, τακτικές και στοχεύσεις. Είμαστε ξεκάθαροι: ο ΙΑΣΩΝΑΣ, από πεδίο ανταγωνισμών και ηγεμονισμών των τοπικών φορέων, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε πεδίο ειλικρινούς και υγιούς συνεργασίας προς όφελος όλων, όπως έχουμε αναλυτικά και συγκεκριμένα αναφέρει στην προεκλογική περίοδο.
Υπάρχει όμως και ένα ακόμη ζήτημα: Όπως είχαμε επισημάνει πριν από ένα μήνα στο ΔΣ του Επιμελητηρίου, δεκάδες επιχειρήσεις της Μαγνησίας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν έχουν αλλάξει χρήση και επιβαρύνονται δυσβάσταχτα με το χαράτσι της ΔΕΗ. Είχαμε ζητήσει μάλιστα, και το το ΔΣ είχε αποφασίσει, ο κ. Μπασδάνης σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου, να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες.
Ο κ. Μπασδάνης, αντί να ενημερώσει το ΔΣ για τις ενέργειές του, ξαναφέρνει το ίδιο θέμα στο ΔΣ (!!!), επειδή προφανώς δεν έκανε τίποτε απολύτως.
Δεν ανέβαλε λοιπόν ο ΙΑΣΩΝΑΣ τη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, αλλά η πασιφανής και επικίνδυνη ανεπάρκεια του κ. Μπασδάνη να ασκήσει τα καθήκοντά του προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου της Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger