Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι προβλέπουν χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρές βροχές, αλλά και καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια, τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ της Τετάρτης και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη από το απόγευμα θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.
Την Πέμπτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αρχικά σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, ειδικά σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων.
«Πολικές» θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν στον Έβρο, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί.
Στα βορειοδυτικά, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο, με τους βόρειους ανέμους στα πελάγη να φθάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν, αλλά η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger