Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» Κολεγιά για αναβάθμιση στην αστική διαχείριση

Υπόσχονται ξεπέρασμα της κρίσης με «αλλαγές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και των θεσμών»
Με στόχο την αποκατάσταση της ξεθωριασμένης κεντροαριστεράς, που αποτέλεσε το όχημα σαρωτικών αντιλαϊκών ανατροπών, η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη και οι «Ελεύθεροι Πολίτες» του πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν «ανεξάρτητου» βουλευτή Β. Οικονόμου ανακοίνωσαν, χτες, με συνέντευξη Τύπου την πολιτική και εκλογική τους συνεργασία. Δυνάμεις που ομνύουν στην αστική διαχείριση, στοχοποίησαν το πολιτικό σύστημα, χρεώνοντάς του την ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση, της οποίας βεβαίως το πραγματικό περιεχόμενο και τις αιτίες συσκότισαν πλήρως.
Λαλίστατες απέναντι σε φαινόμενα σύμφυτα του συστήματος, όπως η διαπλοκή και η διαφθορά, υπέδειξαν την αντιμετώπισή τους σαν δήθεν λύση και διέξοδο για το λαό, κρύβοντας ότι η πηγή των αντιλαϊκών δεινών και της κρίσης βρίσκεται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, τον οποίο υπερασπίζονται και καμώνονται ότι θα εξωραΐσουν. Οπως αναφέρουν, «η προσπάθεια για άμεσες, τολμηρές, μεγάλες ανατροπές και αλλαγές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και των θεσμών είναι η μόνη λύση»!
Με σημείο αναφοράς τη διαχείριση του συστήματος δεν πρωτοτύπησαν και επανέλαβαν προτάσεις σαν αυτές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, π.χ., για «καινούριο παραγωγικό μοντέλο για την οικονομία». Αποσαφήνισαν ότι τάσσονται υπέρ των κινήτρων για «παραγωγικές επενδύσεις», μίλησαν για «αξιοποίηση των γεωπολιτικών μας πλεονεκτημάτων», που «μπορεί να δώσει τεράστια ανάπτυξη στα δίκτυα μεταφορών, τα λιμάνια και τη ναυτιλία», πάντα για λογαριασμό των μονοπωλίων, τα συμφέροντα των οποίων προσπαθούν να πλασάρουν στο λαό σαν «εθνικά».
Τέλος, εξέφρασαν την προσήλωσή τους στην ευρωένωση, ζητώντας «εμμονή στις πολιτικές σύγκλισης (...) παραμονή της χώρας μας στην ΟΝΕ και στο Ευρώ, παράλληλα με τις προσπάθειες για δημοσιονομική σταθερότητα», νομιμοποιώντας και μ' αυτόν τον τρόπο το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας, η συγκυβέρνηση με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger