Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

τρέχατε κύριοι από τον δήμο Σκοπέλου έχουμε έξοδα πολλά τώρα !

alt Διευκολύνεται η δανειοδότηση Δήμων


Ρυθμίσεις του υπ. Εσωτερικών που επιλύουν το πρόβλημα της δανειοδότησης των υπερχρεωμένων Δήμων και Περιφερειών περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Χθες εξάλλου ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης, έστειλε επιστολή προς τους δημάρχους και περιφερειάρχες καλώντας τους να περιορίσουν τις δαπάνες για γιορτές και δράσεις προβολής και να διαθέσουν ποσά σε δραστηριότητες που «μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος των τοπικών κοινωνιών».
«Οι περιστάσεις επιβάλλουν και στην τοπική αυτοδιοίκηση μία διαφορετική διαχείριση των πόρων σε σύγκριση με το παρελθόν. Η ανεργία, οι τεράστιες δυσκολίες και η ανάγκη για πρόσθετη προσπάθεια στο κοινωνικό μέτωπο είναι οι πρώτες προτεραιότητες. Εν όψει αυτών η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ακραία ελάχιστο και μη προκλητικό επίπεδο δαπάνες για κάθε μορφής εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες» τονίζεται στην επιστολή.
Μέσω των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που θα συζητηθεί σήμερα δίνεται η δυνατότητα σύναψης δανειακών συμβάσεων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δήμων και Περιφερειών.
Αποσυνδέεται το επιτόκιο των δανείων από αυτό των κρατικών ομολόγων και αντικαθίσταται με το ισχύον επιτόκιο δανεισμού του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ταυτόχρονα παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 η διορία για τη ρύθμιση των δανείων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων που έληξε στο τέλος του χρόνου. Επίσης ρυθμίζονται:
• Η δυνατότητα πληρωμής για το πρώτο τρίμηνο του έτους υποχρεωτικών δαπανών, δαπανών για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, για την προμήθεια υλικών και τροφίμων για δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, δαπανών που προκύπτουν από την εκτέλεση των διετών προγραμμάτων δράσης κοινωφελών επιχειρήσεων.
• Η εκλογή νέων διοικητικών συμβουλίων στους υφιστάμενους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέχρι τη συγχώνευσή τους στον ενιαίο ΦΟΔΣΑ.
Η Καθημερινή (Τάνια Γεωργιοπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger