Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

"Δένουν" τα πλοία την Τρίτη οι ναυτεργάτες


Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν την Τρίτη στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω συμμετοχής στη 24ωρη παννατική απεργία, πέντε ναυτεργατικών σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.Καλό θα είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μη συμμετάσχει στην 24ωρη παναττική απεργία, απορρίπτοντας την πρόταση με 8 κατά και 2 λευκά σε σύνολο 15.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν «ότι πάνω από ένα χρόνο διατηρείται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται, ενώ ελάχιστοι ναυτεργάτες παίρνουν ακόμα και αυτό το επίδομα ντροπής των 295 ευρώ, χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι, με πολυνομοσχέδιο, η πλήρης άρση του καμποτάζ θα επεκταθεί εκτός από την κρουαζιέρα και στην ακτοπλοΐα, αναφέρεται ότι το ΝΑΤ εντάχθηκε από 1/1/2012 στο υπουργείο Εργασίας και γίνεται λόγος για πρόσθετες φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

«Οι ναυτεργάτες θα βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων στις 17 Γενάρη», τονίζεται, τέλος, στην ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger