Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μέσω και της τουριστικής βιομηχανίας η επιστροφή στην ανάπτυξη, εκτιμά ο Π. Γερουλάνος

 Την πεποίθηση ότι ο τουρισμός είναι η βιομηχανία που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, από το βήμα της εκδήλωσης του συλλογικού φορέα των τουριστικών πρακτόρων "HATA", με θέμα την παρουσίαση του Eos Code, ενός χρήσιμου εργασιακού εργαλείου για τα τουριστικά γραφεία.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός στάθηκε στη συμμετοχή της χώρας μας στα μεγάλα διεθνή τουριστικά φόρα, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται για τις παραγωγικές τις δυνάμεις. Μάλιστα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αλλαγή του καθεστώτος της βίζας Σέγκεν, που, όπως λέει ο υπουργός, λειτουργεί ανασταλτικά στην προώθηση του τουρισμού παγκοσμίως.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός ανακοίνωσε ότι επ' ευκαιρία του εορτασμού των 60 χρόνων του ΕΟΤ εφέτος, το υπουργείο θα θέσει για μια ακόμη φορά στη διεθνή κοινότητα το ζήτημα της αλλαγής της βίζας Σεγκεν.

Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου είναι η προστασία του περιβάλλοντος, για το οποίο, όπως είπε, εάν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή στον γεωργικό πλούτο της χώρας τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τον κώδικα Eos Code που παρουσίασαν σήμερα οι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ο προαιρετικός αυτός κώδικας έχει σχεδιαστεί ειδικά για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων που ασχολούνται κυρίως με το οργανωμένο ταξίδι, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger