Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Έπιασαν τους… «Άθλιους» της Λήμνου


Την ιστορία του Γιάννη Αγιάννη, τον ήρωα του Βίκτορος Ουγκώ θυμίζει η υπόθεση δύο νεαρών παιδιών, ηλικίας 19 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν, διότι διαπιστώθηκε πως είχαν διαπράξει τρεις κλοπές μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Αναλυτικότερα, στις 15/12/2011 ημέρα Πέμπτη εισέβαλαν στον Ι.Ν των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πορτιανό Λήμνου και άρπαξαν το ποσό των 10 ευρώ. Την αμέσως ημέρα προέβησαν σε μία αντίστοιχη πράξη, κλέβοντας το ποσό των 10 ευρώ, αυτή τη φορά από τον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στο Θάνο Λήμνου.

Τέλος, την Κυριακή 18/12/2011 κατάφεραν να αποσπάσουν ακόμα 10 ευρώ από την εκκλησία του Παχουμίου στο Καρπάσι της Λήμνου, ενώ αφαίρεσαν και ελάχιστα χρήματα από ακόμα δύο ακόμα Ναούς.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως οι δύο νεαροί δράστες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κλέψουν άλλους δύο Ναούς της Λήμνου χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους.

Εν συνεχεία, οι δυο τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, προκειμένου να απολογηθούν.

Οι νεαροί αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη. Αποκάλυψαν πως αυτό που τους ώθησε σε αυτή την κίνηση είναι η ανεργία και η φτώχεια.

Να σημειώσουμε ότι ο 22χρονος είπε πως απολύθηκε πρόσφατα από το στρατό, προσπαθούσε να βρει δουλειά, αλλά όλες του οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου, οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αυτή της κλοπής αλλά η απόπειρα κλοπής σε βαθμό κακουργήματος (!!!), αφού ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι, αν μία ποινική πράξη-κλοπή γίνεται με τη συνεργασία περισσοτέρων των δύο ατόμων, αυτό συνιστά «σύσταση συμμορίας», που είναι κακουργηματική πράξη.

Ο 19χρονος και ο 22χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που περιλαμβάνουν ακόμα και την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα, προφανώς διότι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής.

Πηγή:lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger