Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γέμισαν οι φυλακές μαύρο στην ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ εάν δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο!


Γέμισαν οι φυλακές και είναι αδύνατο να δεχτούν άλλους κρατουμένους. Αυτό καταγγέλλουν οι διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού και Χαλκίδας και Τρίπολης με έγγραφο που απέστειλαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.

Χαρακτηριστική μάλιστα, της ασφυκτικής κατάστασης στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι η επισήμανση του διευθυντή των φυλακών Χαλκίδας πως δεν υπάρχει πλέον χώρος πουθενά «παρά μόνο στις τουαλέτες», ενώ σημαιώνει ότι οι φυλακές δεν μπορούν να υποδεχτούν άλλους κρατουμένους. Το έγγραφο αυτό που απέστειλαν οι διευθυντές των φυλακών προς τις αρμόδιες αρχές προειδοποιεί πως αυτή τη στιγμή «η φυλακή είναι έτοιμη να “εκραγεί”» και περιγράφει με δραματικού τόνους την κατάσταση που επικρατεί. «Κλείσαμε», είναι η φράση που χρησιμοποιεί ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας Σπύρος Αθανασίου για ν’ αποτυπώσει το μέγεθος του προβλήματος. Στις φυλακές Κορυδαλλού, οι προφυλακίσεις, οι φυλακίσεις αλλά και οι μεταγωγές κρατούμενων έχουν «μπλοκάρει». Το αδιαχώρητο όμως επικρατεί στις φυλακές Μαλανδρίνου , Γρεβενών, Ναυπλίου και Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού κ. Ιωάννης Ανέστης σημειώνει επί λέξει στο επίσημο έγγραφο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Σας αναφέρουμε προς ενημέρωση σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του Καταστήματος μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους». Ίδια ή και χειρότερη η κατάσταση στις φυλακές Χαλκίδας όπως τονίζει με ανακοίνωση του ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος. Σπύρος Αθανασίου ο οποίος αναφέρει. «Μετά από τη σημερινή μεταγωγή-παραλαβή κρατουμένων, σας αναφέρουμε ότι πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να “εκραγεί” με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια της. Παρακαλούμε όπως αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα Κατάστημα Κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα κρατούνται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα 12.703 κρατούμενοι, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία των φυλακών της χώρας όταν η συνολική χωρητικότητα δεν ξεπερνά τις 9.000 κρατούμενους. Το έγγραφο των διευθυντών των φυλακών και οι δραματικές επισημάνσεις τους έρχονται μία ημέρα πριν συζητηθούν στη Βουλή τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών που προτείνει του υπουργείο Δικαιοσύνης και στα οποία εξέφρασαν αντιρρήσεις εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ και της Ν.Δ.

Με τις ρυθμίσεις αυτές υπολογίζεται ότι θα αποφυλακιστούν περισσότεροι από 1500 κρατούμενοι μικροπαραβάτες του νόμου για αδικήματα ήσσονος σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger