Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στον αέρα η σύσκεψη των αρχηγών μετά τη δήλωση Καρατζαφέρη

Αντώνης Σαμαράς, Βουλή, Γιώργος Καρατζαφέρης, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμ

Στον αέρα είναι η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που αρχικά είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σημερινή δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ότι δεν προτίθεται να υπογράψει έγγραφες δεσμεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας εξέπληξε τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Οπως ανέφεραν στενοί του συνεργάτες στο iefimerida.gr η εξέλιξη αυτή καθιστά αμφίβολη την αυριανή σύσκεψη και εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να μεταφερθεί μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τη Δευτέρα, είτε ακόμη και να ματαιωθεί.
Σε αυτή την περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη option που συζητήθηκε χθες στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και προβλέπει δύο ψηφοφορίες στη Βουλή μία πριν τη δανειακή σύμβαση, για τα μέτρα που απαιτούνται και μία μετά για την επικύρωσή της.
Βεβαίως στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκφράζονται επιφυλάξεις με δεδομένη την εικόνα που παρουσίασαν τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση κατά την πρόσφατη ψηφοφορία άρθρων του πολυνομοσχεδίου.
Τόσο αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Ν.Δ. αυτονομήθηκαν με αποτέλεσμα να μην περάσει η διάταξη για τα φαρμακεία και να περάσει με το ζόρι αυτή για τους δικηγόρους.
Με δεδομένη μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του πλειοψηφούντος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού η ανησυχία του κ. Παπαδήμου δεν φαντάζει άδικη.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει τη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τη συμμετοχή και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger