Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αλιευτικό καταφύγιο στην Αλόννησο

Ο φάκελος των συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση της Αλοννήσου κατατέθηκε προς χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας. Συγκεκριμένα, η πρόταση κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία έχει, σημειωτέον, υπογράψει σύμβαση ο Δήμος Αλοννήσου, καθώς δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.100.0000 ευρώ και η υλοποίησή του αποτελεί αίτημα ετών για τους αλιείς και τους κατοίκους του νησιού. «Μια ακόμη μελέτη οδεύει προς αξιολόγηση και αφορά ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί μας» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης. Όπως προσθέτει παράλληλα ο ίδιος «είναι θέμα της διαχειριστικής αρχής σε πόσο διάστημα θα αξιολογήσει την πρόταση. Από την πλευρά μας, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε και να επικαιροποιήσουμε τις μελέτες, πραγματοποιώντας κάθε απαραίτητη διαδικασία, προκειμένου να ωριμάσει το έργο και να καταθέσουμε την πρόταση».
Ένα τμήμα της μελέτης αφορά στην εκτέλεση συμπληρωματικών έργων στους δύο μόλους του καταφυγίου έτσι ώστε να διασφαλιστεί απόλυτα η ασφάλεια των σκαφών και το άλλο αφορά στην επέκταση της χερσαίας ζώνης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις για τα αλιευτικά σκάφη. «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, στο οποίο αναμένουμε να υπάρξει θετική εξέλιξη, να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και σε ενάμιση περίπου χρόνο να έχουμε ένα ασφαλές αλιευτικό καταφύγιο για τους αλιείς της Αλοννήσου και όχι μόνο» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.
Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υποδομών κ. Βορίδης υπέγραψε πριν από λίγες μέρες την άδεια δημοπράτησης του έργου του ταχυδιυλιστηρίου και των εξωτερικών δικτύων της Αλοννήσου, τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να αξιοποιηθεί η υπό κατασκευή λιμνοδεξαμενή. Παράλληλα όμως, εισέρχεται σε τροχιά ολοκλήρωσης και το έργο του κλειστού γυμναστηρίου, δεδομένου ότι εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Αλοννήσου η αναγκαία πίστωση από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του ΟΣΚ. Στις αρχές της νέας χρονιάς κοινοποιήθηκε, εξάλλου, στον Δήμο Αλοννήσου με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος ότι έχει πιστωθεί ο λογαριασμός του Δήμου με το ποσό των 650.000 ευρώ για την συνέχιση του έργου. Όπως εκτιμάται με βάση τα προαναφερθέντα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανοίξει και πάλι ο κύκλος εργασιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger