Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σταματήστε επιτέλους τις μαλακίες για αύξηση του τουρισμού τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα πάρτε τα μέτρα σας Μην ακούτε τα παπαγαλάκια της τρόικας

Παγωμένες οι προκρατήσεις τουριστών

Σε αναμονή εξελίξεων οι ενδιαφερόμενοι για διακοπές στην Ελλάδα
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στον ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού με τη συμμετοχή της στις μεγάλες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις σε Ολλανδία και Αυστρία.
Η αυλαία τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας άνοιξε με την έκθεση «Vakantiebeu » στην Ουτρέχτη (10-15 Ιανουαρίου), όπου εκτός της Περιφέρειας με δικά τους περίπτερα συμμετείχαν ακόμη οι Δήμοι Σκιάθου και Αλοννήσου.
Τις ίδιες περίπου ημέρες (12-15 Ιανουαρίου) η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην μεγάλη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ferienmesse» στη Βιέννη, η οποία λειτουργεί ως βαρόμετρο κίνησης της προσεχούς τουριστικής περιόδου, αλλά και ως σημαντικός δείκτης των τάσεων που διαφαίνονται ως προς το τουριστικό ρεύμα.
Παρατηρήθηκε, λοιπόν, αύξηση στη ζήτηση για διακοπές, με το 74% έως 92% των Αυστριακών να απαντούν θετικά στην υλοποίηση διακοπών, κυρίως καλοκαιρινών. Η Ελλάδα ακολουθεί τις Ιταλία, Ισπανία, Κροατία στην επιλογή των Αυστριακών για διακοπές στο εξωτερικό.
Η προοπτική που διαγράφεται ως προς την πορεία της τουριστικής κίνησης χαρακτηρίζεται προς το παρόν συγκρατημένη και αυτό οφείλεται στη στασιμότητα που παρατηρείται στις προκρατήσεις, εξαιτίας της παρατεινόμενης αρνητικής ειδησεογραφίας για τη χώρα μας. Έτσι «οι ενδιαφερόμενοι φαίνονται να είναι σε αναμονή για τυχόν εξελίξεις και να κλείνουν αργότερα», όπως επεσήμανε ο Γεν. Δ/ντής της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων στην Αυστρία.
Η ένταξη από πέρσι νέων προορισμών στο πρόγραμμα αυστριακών αεροπορικών εταιριών (Lauda air αλλά και της Airberlin), μεταξύ των οποίων και ο Βόλος μέσω του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου και κατ’ επέκταση ολόκληρη η Θεσσαλία, δίνει περαιτέρω ώθηση στο τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα. Υπάρχει η αισιοδοξία ότι από τους 500.000 Αυστριακών που αναμένεται και φέτος να επισκεφτούν την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους για πολλοστή φορά, ένα σημαντικό ποσοστό θα διαμείνει στη Θεσσαλία.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει το οδοιπορικό της με τη συμμετοχή της αυτές τις μέρες στην έκθεση «Boot» στο Ντίσελντορφ, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger