Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πρόσληψη ανέργων 55 - 64 χρόνων στο Δ. Σκοπέλου

Στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 55 έως 64 ετών προτίθεται να ενταχθεί ο Δήμος Σκοπέλου, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η πρόταση για κάλυψη θέσεων τριών διοικητικών και πέντε εργατών καθαριότητας διατυπώθηκε στην διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίησή της.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής ανέλυσε τις συντεταγμένες του συγκεκριμένου προγράμματος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ανέργους του νησιού. «Πρόκειται για νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο διευκολύνει τους ανέργους που είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, πρέπει μετά την απόλυσή τους από προηγούμενη εργασία να είναι δώδεκα μήνες άνεργοι και παράλληλα να έχουν κάρτα ανεργίας» εξηγεί ο κ. Μιχελής, προσθέτοντας ότι «οι άνεργοι που πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούν να απασχοληθούν στον Δήμο, με την έγκριση του ΟΑΕΔ». Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η υιοθέτηση του συγκεκριμένου προγράμματος κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ, πραγματοποιώντας, προηγουμένως, σχετική ανακοίνωση.
Στο Δήμο Αλοννήσου
Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν, εξάλλου και τον Δήμο Αλοννήσου είναι η απασχόληση των ανέργων του νησιού και παράλληλα η κάλυψη των αναγκών του Δήμου από άποψη προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό, έχει κατατεθεί τόσο από τον Δήμο, όσο και από το νομικό του πρόσωπο, αίτημα για την κάλυψη 150 περίπου θέσεων σε ετήσια βάση. Το αίτημα που έχει υποβληθεί στην ΟΑΕΔ αφορά σε εβδομήντα πέντε θέσεις ανά πεντάμηνο, που περιλαμβάνουν τους τομείς κοινωφελούς χαρακτήρα, τεχνικών έργων, καθαριότητας, περιβάλλοντος κλπ. «Εχουμε μεγάλο πρόβλημα, όπως έχω κατ’ επανάληψη επισημάνει, διότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης. Γι’ αυτό τον λόγο «υποβάλλαμε σχετικό αίτημα τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπαχθούμε στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ» καταλήγει ο Δήμαρχος Αλοννήσου.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger